"OD KAD HRIST JEDE ŠTAPIĆIMA": Čanak izvadio ikonu Isusa Hrista u Marićevoj emisiji, a onda je počeo HAOS! (VIDEO)
Milomir Marić i Nenad Čanak u emiciji na Hepi TV, Foto: Printscreen/Happy TV

haos u emisiji

"OD KAD HRIST JEDE ŠTAPIĆIMA": Čanak izvadio ikonu Isusa Hrista u Marićevoj emisiji, a onda je počeo HAOS! (VIDEO)

Izvodeći ikonu s prikazom Isusa Hrista koji drži kineske štapiće i njima jede pirinač, Čanak je ponovo potkačio SPC, a i dodatno začinio redovnu debatu između njega i Marića

Objavljeno:

U svetu političkih emisija u Srbiji, Čanak i Marić su prave zvezde! Njihovi sukobi postali su svojevrsna humoristička atrakcija, a ni ovoga puta nije prošlo bez karakteristične svađe. U nedavnom gostovanju političara Nenada Čanka kod Milomira Marića u jutarnjem programu Happy TV, situacija je postala, kao i obično kad se njih dvojica susretnu, veoma živopisna. Izvodeći ikonu s prikazom Isusa koji drži kineske štapiće i njima jede pirinač, Čanak je ponovo potkačio SPC, a i dodatno začinio redovnu debatu.

"Zašto crkva ne reaguje na ovo što se sada događa? Jel reagovala? Reaguje na sve, ali ne reaguje na ovo što se sada događa. Koliko ima kineskih tržnih centara u ovoj zemlji?", upitao je Čanak Marića;

"Ima ih dosta", odgovorio mu je Marić;

"Jel ima? E, jesi video ti ovu ikonu", Čanak je na sto stavio ikonu Isusa Hrista i upitao Marića:

"Od kad Hrist jede štapićima, bre?", rekao je Čanak, nakon čega su svi prasnuli u smeh.

"Jel to kineska proizvodnja? Modernizovao se i on", rekao je Marić;

"Od kad Hrist jede štapićima", ponovio je Čanak;

"Šta ti pokazuješ ovde?", napao ga je Marić;

"Ja pitam zašto SPC ne reaguje. Na sve reaguje", završio je Čanak.

Pogeldajte kako je to izgledalo u programu uživo:

Bez obzira na sve, jedno je sigurno - kada se ova dvojica sretnu, zabava je zagarantovana! Ali, nije ovo prvi put da Čanak javno prozove SPC. U emisiji Nedeljom u 2 je svojevremeno rekao da u SPC nije hrišćanska crkva.

"U SPC ima hrišćanstva koliko i se*sa u braku. Vremenom sve manje, intervali su sve kraći a licemerje sve veće. E sad pošto ona traje od 1054. sad je došlo do toga da je to hrišćanstvo praktično isparilo. SPC nije hrišćanska crkva. Nema veze nikakve sa hrišćanstvom. Kad god se pozivaju na nešto, pozivaju se na Stari zavet a ne na Hristove reči. I upravo je u tome problem što su se postavili u poziciju neupitnog tumača Hristovog učenja i napravili jeres hrišćansku a to je etnofiletizam. Jer ne možeš biti Srbin ako nisi zatucana krelikalna budala. To je otprilike plan i koncept. I onda se od toga proizvodi čitav niz netrpeljivosti. Najveći krivac za to što se događa proteklih dvadeset godina je Zoran Đinđić. On je bio moj prijatelj koji je tragično nastradao na radnom mestu. Ali taj isti Zoran Đinđić je iz dnevno političkog razloga dozvolio da uđe veronauka uđe u državne škole u sekularnoj državi. I to samo zato da bi stekao političku prednost nad Koštunicom koji je u tom trenutku bio predsednik republike. I vi onda ulaskom veronauke u državne škole iznegujete za tih 20 godina ove što jurišaju na policiju", rekao je tada Čanak.

I u intervjuu za MONDO prošle godine Čanak je opleo po SPC.

"Te 2021. sam bio na Kosovu da vidim šta se tamo dešava. Razgovarao sam sa Aljbinom Kurtijem oko nestalih lica, oko pitanja koji se tiču imovine manastira Dečani. Otišao sam posle u Dečane posle toga gde me nisu ni primili, nego me je neki mladić koji nije monah sačekao tamo. Ali niko od ovih monaha nas nije primio. Čak su nas posle i izbacili, nisu nam dozvolili da konačimo u manastriu. To je nečuveno. Zašto? Zato što je Srpska pravoslavna crkva u svom najvećem delu prestala da bude i srpska i pravoslavna a po najmanje crkva. To je jedna interesna organizacija gde je mantija u našem društvu pancir protiv zakona i poreza. Obučeš mantiju i ne moraš ništa da plaćaš, svi ti daju džabe i još ti se svi udvaraju jer ti možeš doneti ili odneti glasove. I sad odjednom crkva u sekularnoj državi ispade neko ko se pita oko vojske, oko udžbenika u školama. Pazite imate veronauku u školama, policija ima svoju krsnu slavu, garda nosi baldahin nad patrijarhom. Koješta. To je potpuna budalaština", rekao je tada Čanak u intervjuu za MONDO.

Bonus video:

00:33

Milomir Marić prvi intervju imao sa 14 godina

(Espreso / Mondo / U.M. / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.