BEOGRAĐANKU PREVARILI DVA PUTA, PAZITE SE! Evo na šta treba da obratite pažnju tokom kupovine
Foto: Tamara Trajković, Emilija Jovanović, Beta / Miloš Miškov, Espreso

Pažnja

BEOGRAĐANKU PREVARILI DVA PUTA, PAZITE SE! Evo na šta treba da obratite pažnju tokom kupovine

Trgovci vas kradu, a da Vi to i ne primećujete.

Objavljeno:

U prodavnicama, marketima i super marketima svakodnevno nailazimo na raznorazne popuste, sniženja, akcije, rasprodaje, pa se zbog toga lako može desiti da proizvod koji želimo da kupimo ima na rafu jednu cenu, a kada dođemo na kasu, otkucaju nam drugu, naravno, znatno veću cenu.

Potrošači u Srbiji imaju sve više žalbi povodom ove prevare pojedinih trgovaca, a tome u prilog svedoči i Beograđanka J. Đ. koja je dva puta nasela na ovu njihovu caku na koju mnogi kupci i ne obrate pažnju.

"Stalno kupujem u jednom marketu na Banjici i obično znam cene svih proizvoda koje pazarim. Međutim, drugi put uviđam istu prevaru trgovaca. Pre mesec dana sam kupila kilogram brašna tip 500 i na rafu je bila akcijska cena od 55 dinara. Kada sam došla do kase naplatili su mi 78 dinara i to tada nisam primetila nego tek kada sam došla kući i bacila pogled na fiskalni račun", priča sagovornica i dodaje:

"Drugi put je bilo pre par dana kada sam u market ušla da kupim samo brašno za plačinke. Na rafu je opet bila ona akcijska cena od 55 dinara. Uzela sam kilogram brašna i pošto je bila gužva, nisam htela da čekam u redu nego sam došla do samouslužne kase, provukla artikal i izlazi cena od 78 dinara. Pošto nije bilo nijednog radnika pored nisam imala kome da se obratim, a i žurila sam.

prodavnica, Market, akcija, Cene
foto: Profimedia

Ovo je drugi put da nasedam na isto i planiram da se obratim udruženjima za zaštitu potrošača. U mom slučaju to nije velika razlika u cenu, ali verujem da ima artikala na kojima jeste te nas tako i potkradaju, a da i ne primetimo. Inače, prema Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko se ovakva situacija prijavi tržišnoj inspekciji, trgovac bi mogao da plati kaznu od 300.000 do 2.000.000 dinara.

Kako se kreću kazne za menjanje cena?

300.000-2.000.000 dinara za pravno lice

50.000-150.000 dinara za odgovorno lice

Bonus video:

01:28

PREVARILI DRŽAVU ISPUMPAVANJEM PARA NA RAČUNE FIKTIVNIH PREDUZEĆA! Istražujemo: Kakva kazna čeka osmoro uhapšenih za UTAJU POREZA?

(Espreso/Mondo/Kurir/prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.