OVDE ĆETE SADA MOĆI DA KUPUJETE JEFTINIJU HRANU?! Doneta odluka o umanjenju od 15 odsto
Pijaca, Foto: Tamara Trajković

lepe vesti za beograđane

OVDE ĆETE SADA MOĆI DA KUPUJETE JEFTINIJU HRANU?! Doneta odluka o umanjenju od 15 odsto

Cene svih pijačnih usluga umanjene su za 15 procenata na period do 12 meseci, što će velikom broju građana uticati na kućni budžet

Objavljeno:

Dok neki preferiraju praktičnost i raznolikost supermarketa, većina Beograđana se ipak odlučuje za šarm i autentičnost pijaca jer u ponudi neretko imaju svežiju hranu i često nude povoljnije cene. Na pijaci se direktno komunicira sa prodavcima, što omogućava razmenu saveta, recepata i priča i, takođe, ona je mesto gde se mogu pronaći sezonski proizvodi i lokalno uzgajana hrana.

Tamo se mogu naći sveže voće, povrće, meso, riba, kao i brojni domaći proizvodi kakvih nema u marketima, a dobre vesti su da su JKP „Beogradske pijace“ smanjile cene svih pijačnih usluga za 15 procenata počevši od 1. novembra 2023. godine.

Pijaca
Pijacafoto: Emilija Jovanović

Cene svih pijačnih usluga umanjene su za 15 procenata na period do 12 meseci, što će velikom broju građana uticati na kućni budžet.

Grad Beograd i JKP „Beogradske pijace“ na ovaj način omogućavaju svim zakupcima da kontrolišu cene svojih proizvoda na pijacama, što je ujedno i preporuka, kako bi cene namirnica bile još povoljnije i pristupačnije.

Smanjenje cena svih pijačnih usluga za 15 procenata, u narednih godinu dana, doprineće stabilizaciji cena proizvoda, zakupci će imati bolju konkurentnost na tržištu, dok će kupci biti zadovoljniji prilikom svakodnevne nabavke svežih domaćih proizvoda.

Pijaca
Pijacafoto: Aleksandra Čolić

Ovakva odluka predstavlja jednu vrstu socijalne mere, a na taj način Grad pokušava da stabilizuje cene proizvoda na pijačnim tezgama, tako da će Beograđani u narednih 12 meseci imati neku vrstu moratorijuma.

Očekuje se da će ova socijalna mera koja pogoduje i kupcima i zakupcima u velikoj meri povećati posete svim beogradskim pijacama, ali neminovno i građanima doneti rasterećenje budžeta.

Bonus video:

00:59

„Pokretna vozna pijaca”

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.