ONI SU TU ZA ONE KOJIMA JE POMOĆ NAJPOTREBNIJA! Volonterski servis Starog grada je ponos opštine i celog Beograda
Volonterski servis, Foto: Promo

pomoć i podrška

ONI SU TU ZA ONE KOJIMA JE POMOĆ NAJPOTREBNIJA! Volonterski servis Starog grada je ponos opštine i celog Beograda

Volonterski servis Gradske opštine Stari grad dostupan je za pružanje usluga svakog radnog dana od 9 do 13 časova

Objavljeno:

Jedna od najlepših stvari koje čovek pojedinac može da uradi u jednom društvu je da pomogne drugome. Ali još lepše je kada se više pojedinaca okupi pod okriljem jedne organizacije sa najhumanijim mogućim ciljem - pružiti pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Tako je saradnja gradske opštine Stari grad i Crvenog krsta Stari grad rezultirala osnivanjem stalnog Volonterskog servisa, koji je okupio veliki broj mladih spremnih da izađu u susret i pomognu najstarijim sugrađanima.

Volonterski servis, koji broji više od 170 aktivnih volontera, je na usluzi onima koji žive sami i kojima je potrebna pomoć i podrška pri nabavci osnovnih životnih namirnica, lekova, zakazivanju pregleda i slično.

Opština ne samo da je podržala ovu ideju formirajući Volonterski servis već je kupila pet električnih bicikala, koji volonterima svakodnevno olakšavaju obavljanje poslova dostave. Uz sve to, volonteri su opremljeni i specijalnim velikim rančevima sa grbom opštine, u koji odlažu sve što treba da odvezu korisnicima.

01:00

Novi električni bicikli za Volonterski servis

Ali ono što je najbitnije - volonteri nisu samo tu da primera radi odu u nabavku umesto nekog sugrađanina već imaju razumevanja i odgovore na svako pitanje građana koji im se obrate. Dok je vladala pandemija koronavirusa volonteri su svakodnvno pomagali starima da zakažu vakcinaciju i odu do najbližeg punkta kako bi to obavili.

Volonterski servis Gradske opštine Stari grad dostupan je za pružanje usluga svakog radnog dana od 9 do 13 časova. Građani opštine se za usluge Volonterskog servisa mogu obratiti pozivom na telefonski broj 0800/07-77-75 ili putem mejla volonterskiservis@starigrad.org.rs.

Bonus video:

00:35

Grad Beograd je poslednjih godina punu pažnju posvetio socijalnoj zaštiti.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.