28 PORODICA DOBILO DRVA ZA OGREV! Opština pomogla da ova domaćinstva bezbrižno dočekaju predstojeću zimu!
Drva za ogrev, Foto: Promo

pomoć

28 PORODICA DOBILO DRVA ZA OGREV! Opština pomogla da ova domaćinstva bezbrižno dočekaju predstojeću zimu!

Sve je unapred bilo isplanirano da porodice dobiju pakete na vreme, što bi značilo da se ceo posao završi pre početka zime

Objavljeno:

Ove godine 28 domaćinstava izbeglih i raseljenih lica na Zvezdari dobilo je drva za ogrev. Svako domaćinstvo je dobilo po 2,6 kubnih metara.

Poslednji koji su dobili ovu pomoć je osam porodica izbeglih i interno raseljenih lica, koje su smeštene u Kolektivnom neformalnom centru u Ulici Ljubiše Miodragovića bb u Mirijevu.

Sve je unapred bilo isplanirano da porodice dobiju pakete na vreme, što bi značilo da se ceo posao završi pre početka zime. Na ovaj način porodice će imati dovoljno za ogrev tokom zimskog perioda.

Drva za ogrev
Drva za ogrevfoto: Promo

Ova beogradska opština pokazala se i ranije da je uvek spremna da pomogne onima kojima je pomoć bila neophodna. Tako je pre 10 godina opština Zvezdara učestvovala u obezbeđivanju pomoći za izbegle i raseljenje porodice kada je sedamnaest porodica dobilo od opštine i komesarijata za izbeglice pomoć u građevinskom materijalu da bi dovršili započete radove na svojim kućama. Vrednost pomoći je tada procenjena na 6 miliona i šesto hiljada dinara.

1 / 3 Foto: Promo

Podsetimo se i da su pre dve godine grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije realizovali kupovinu najmanje pet seoskih kuća sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, kao i dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti.

00:40

Drvo za ogrev dobilo 28 porodica izbeglica i interno raseljenih lica

Pomoć se odnosila na interno raseljena lica dok su u raseljeništvu, koja borave u neformalnim kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda. Vrednost pomoći koja je dodeljena po porodičnom domaćinstvu je bila 1.500.000 dinara.

Bonus video:

00:54

HUMANITARNA AKCIJA SVETIONIK U NOVOM PAZARU! Prikupljanje drva za one koji ne mogu da ih priušte, da nikome ne bude hladno!

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.