U SUBOTU BESPLATNI PREGLEDI NA OVOJ OPŠTINI: Neophodno je da se prijavite
Čekaonica, Foto: Dado Đilas

BEOGRAD

U SUBOTU BESPLATNI PREGLEDI NA OVOJ OPŠTINI: Neophodno je da se prijavite

Ultrazvuk male karlice je precizna savremena metoda kojom se dijagnostikuje veliki broj bolesti

Objavljeno:

Danas počinju prijave za besplatne preventivne preglede urologa koje Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika po prvi put organizuje zajedno sa Gradskom opštinom Savski venac, kao i za skrining pregled očnog dna, koji će se obaviti u subotu.

„U subotu 25. novembra od 7 do 14 časova u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika ‘Železnice Srbije’ Savska 23, a u saradnji sa opštinom Savski venac organizovaćemo besplatni pregled za građane Savskog venca. Svi zainteresovani građani koji žive na opštini Savski venac mogu da obave preglede eho male karlice i PSA , kao i pregled očnog dna sa OCT pregledom“, rekao je za Tanjug prim. dr Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“.

On je dodao da sve što je potrebno je da se pregled zakaže na telefone 3611-581 ili 696-5483 danas i sutra, u periodu do 7 do 14 časova.

„Ultrazvuk male karlice je precizna savremena metoda kojom se dijagnostikuje veliki broj bolesti. Pregled se bazira na ultrazvučnim talasima koji prolaze kroz različita tkiva i odbijaju se, tako gradeći vrlo detaljnu sliku unutrašnjih organa i svih njihovih struktura. Pregled je u potpunosti bezbedan i bezbolan“, rekao je dr Batnožić.

Ultrazvuk male karlice se praktikuje kod bolesti bešike, uretre, materice, jajnika, prostate. Jedna od najčešćih bolesti koja pacijente dovodi na ultrazvuk male karlice je pojava kamena u bešici. „Sam pregled traje petnaestak minuta. Dan pre pregleda ne treba jesti težu hranu kao što su grašak, boranija, kupus, pasulj i hranu bogatu biljnim vlaknima. Na dan pregleda ne treba piti kafu i jesti, tako da je najbolje da se pregled obavi ujutru pre doručka. Na pregled treba doći sa punom bešikom“, rekao je dr Batnožić.

On je ukazao da je pregled očnog dna bitan za utvrđivanje njegovog stanja, kao i stanje krvnih sudova, žute mrlje i periferije mrežnjače. Pomaže pri otkrivanju, ali i prevenciji mnogih očnih bolesti i izuzetno je važno da se obavlja s vremena na vreme.

Namenjen je pacijentima sa dijabetesom i bolestima žute mrlje, rekao je dr Batnožić.

Bonus video:

00:43

Mali: Penzioneri su ti koji su izgradili ovu zemlju

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.