SUTRA BESPLATNI PREGLEDI ZA OVU GRUPU STARIJIH OD 65 GODINA: Neophodno je da se PRIJAVITE
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

PENZIONERI

SUTRA BESPLATNI PREGLEDI ZA OVU GRUPU STARIJIH OD 65 GODINA: Neophodno je da se PRIJAVITE

U subotu će se obavljati i besplatni stomatološki pregledi sa ukljanjanjem kamenca

Objavljeno:

U subotu, 18. novembra od 7 do 14 časova u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“ u Savskoj 23 obavljaće se besplatni lekarski pregledi za vozače starije od 65 godina sa opštine Savski venac, kao i besplatni stomatološki pregledi sa ukljanjanjem kamenca.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zašitu radnika „Železnice Srbije“ dr Vlado Batnožić izjavio je za Tanjug da svi zainteresovani vozači koji moraju da produže svoju vozačku dozvolu moraju da izvrše kompletan lekarski pregled kako bi svoju dozvolu produžili do 5 godina, zavisno od zdravstvene sposobnosti.

„Preglede je neophodno zakazati na broj telefona 3611-581 od 7 do 14 časova, dok će se pregled obavljati u subotu, 18. novembra od 7 do 14 časova“, kaže Batnožić.

Prema njegovim rečima, lekarski pregled je ozbiljan i obuhvata, pored popunjavanja izjava o trenutnim bolestima ili povredama, i pregled neurologa, oftalmologa, psihologa i završni pregled specijaliste medicine rada.

„Samo sa tako dobijenim uverenjem se može produžiti vozačka dozvola“, istakao je Batnožić.

U subotu će se obavljati i besplatni stomatološki pregledi sa ukljanjanjem kamenca, a Batnožić ističe da je važno da građani brinu o zubima, da ih sačuvaju sto duže, da pobede strah koji većina ima od zubara i da redovno održavaju higijenu, uz redovne kontrole.

„Odgovore na pitanja koliko često treba menjati četkice, kako izabrati pastu za zube, da li treba koristiti konac i kako pravilno prati zube daće vam stomatolozi Zavoda“, kazao je dr Batnožić.

On je podsetio i da će se u nedelju, 19. novembra, u 170 državnih zdravstvenih ustanova, uključujući i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“, od 8 do 14 časova obavljati preventivni pregledi bez zakazivanja.

„Radiće se merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska, određivanje glikemije i glikolizirani hemoglobin, kao i lipidni status“, naveo je dr Batnožić.

Bonus video:

00:43

Mali: Penzioneri su ti koji su izgradili ovu zemlju

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.