STANODAVCI ZA TRI DANA ZARADE CELU PLATU: Istražili smo kakve su CENE STANOVA NA DAN za DOČEK, brojke su nerealne!
Nova godina, Foto: PRINTSCREEN/APARTMANI U BEOGRADU, Aleksandar Stojanović, Mariano Garcia / Alamy / Alamy / Profimedia

zanimljivo

STANODAVCI ZA TRI DANA ZARADE CELU PLATU: Istražili smo kakve su CENE STANOVA NA DAN za DOČEK, brojke su nerealne!

Proverili smo kakve su trenutne cene stanova na dan u Beogradu za doček Nove godine

Objavljeno: 13:54h

Doček Nove godine u Beogradu postaje sve privlačniji za turiste iz inostranstva, koji preplave grad u tih nekoliko prazničnih dana. Iako sigurno iskoriste priliku da obiđu grad i upoznaju se sa njegovom istorijom, glavni razlog dolaska je dobar provod.

Hoteli i restorani u Beogradu i nekoliko meseci ranije objavljuju svoje pozive i ponude za doček Nove godine, uz obavezne specijalitete domaće, srpske kuhinje.

Nova godina u Beogradu
Nova godina u Beogradufoto: Damir Dervišagić

Međutim, smeštaj je stavka o kojoj turisti treba prvobitno da razmišljaju. Osim smeštaja hotelskog i hostelskog tipa, popularni su stanovi na dan gde omladinci često čak organizuju žurke.

Ponuda je ogromna, ali cene uopšte nisu male.

Na popularnom sajtu za oglašavanje ovakvog tipa smeštaja u Beogradu istaknute su jedne cene, međutim kada odaberete datume od 31. decembra do 3. januara, cena je dosta veća.

Informacije smo pronašli na stranici Stan na dan Beograd.

Vlasnici ovakvih stanova za doček mogu da zarade do 1.000 evra, s obzirom na to da je u gotovo svim stanovima obavezna rezervacija minimum 3 dana, u nekima čak 5.

Nude se stanovi "studijskog tipa" gde je u dvadesetak kvadrata smešten spavaći deo, deo za dnevni boravak i kuhinja, a ima i luksuznih stanova od stotinak kvadrata na prestižnim lokacijama.

Najpopularniji su dvokrevetni stanovi čije su regularne cene oko 50 evra za jedan dan, a 100 za Novu godinu. Što bi značilo da dvoje za samo za smeštaj tokom Novogodišnjih praznika treba da izdvoje oko 300 evra.

1 / 4 Foto: Printscreen/Apartmani u Beogradu

Najjeftiniji stan koji smo pronašli na sajtu za oglašavanje košta 58 evra po danu (cena je za dve osobe), ima 14 kvadrata i neophodna je rezervacija minimum 4 dana. Ukupna za 4 dana iznosi 232 evra.

Tokom ostalih dana cena istog apartamana po danu je 23 evra.

Stan na dan
Stan na danfoto: Printscreen/Apartmani u Beogradu

Dok najskuplji stan na istom sajtu za doček Nove godine košta 625 evra po danu. Ima 130 kvadrata i može primiti ukupno 10 osobe s obzirom na je petosoban po svojoj strukturi. Minimum broj dana za rezervaciju je 5, što iznosi ukupno 3.125 evra.

Cena za najam ovog stana u danima van praznik je 400 evra po danu.

Stan na dan
Stan na danfoto: Printscreen/Apartmani u Beogradu

Iako se čini da je još uvek rano za rezervaciju, pojedini stanove već su rezervisani. Pomama je svakako najveća u decembru, ali treba voditi računa šta se iznajmljuje jer postoje stanovi koji se izdaju "na crno".

Pružanje ove turističke usluge uređeno je Zakonom.

Ovakvi stanovi moraju biti registrovani i posedovati rešenje kojim se kategoriše taj objekat.

Bonus video:

00:13

Doček ispred skupštine, atmosfera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.