ĐAK MALTRETIRA DRUGARE, ONI NE SMEJU DA IDU U ŠKOLU U BARAJEVU: Oglasio se direktor, evo šta je PORUČIO
Nasilje u školi, Foto: Profimedia

NASILJE U ŠKOLI

ĐAK MALTRETIRA DRUGARE, ONI NE SMEJU DA IDU U ŠKOLU U BARAJEVU: Oglasio se direktor, evo šta je PORUČIO

Đaci škole u Barajevu ne smeju da pohađaju nastavu zbog jednog učenika

Objavljeno: 11:22h

Učenici jednog odeljenja iz osnovne škole u Barajevu sutra bi mogli da se vrate u školske klupe i to nakon skoro četiri nedelje odustva zbog vršnjačkog nasilja, saznaje Kurir!

Podsetimo, đaci ovog odeljenja nisu dolazili u školu iz straha zbog jednog nasilnog đaka koji nastavu pohađa po IOP 1. Kako je ranije ispričao jedan od roditelja dece za Kurir to nasilje traje od prošle školske godine, a nadležni navodno nemaju način da ga reše. Prema rečima roditelja taj učenik je davio, tukao i maltretirao drugu decu, a s početkom ove školske godine jedno dete je završilo i u bolnici. Nakon toga deca su prestala da idu na nastavu.

- Direktor je zakazao roditeljski sastanak u četvrtak prepodne, dobili smo usmeno obećanje da će predložiti pratioca za to dete, kako bi deca mogla da se vrate na nastavu. Na koje vreme će to dete imati pratioca mi ne znamo, videćemo. Ukoliko obećanje bude ispunjeno, decu bi već sutra mogli da pustimo u školu - naveo je jedan od roditelja za Kurir.

Kako saznajemo, centar za socijalni rad je naveo da može dečaka i njegove roditelje ubrzano da pošalje na razgovor kod psihijatra.

Direktor ove škole nije odgovarao na pozive Kurira do objavljivanja ovog teksta.

Bonus video:

03:43

Kako zaustaviti nasilje nad decom?

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.