SEĆATE SE DEVOJKE KOJA JE ŠETALA GOLA BOGOSLOVIJOM? Iza svega se krije TUŽNA PRIČA, hitna ju je odvela, ali...
Foto: Instagram/Printscreen/serbialive_beograd

STRAŠNO

SEĆATE SE DEVOJKE KOJA JE ŠETALA GOLA BOGOSLOVIJOM? Iza svega se krije TUŽNA PRIČA, hitna ju je odvela, ali...

Nezvanično se saznaje i da devojka nije bila u stanju da razgovara sa lekarima

Objavljeno: 14:36h

Priča o devojci koju su bezdušno snimali kako gola šeta Bogoslovijom u Beogradu opominje nas da u sebi pronađeno empatiju, i da odolimo surovim trendovima da sve mora da bude snimljeno i objavljeno!

Slučaj devojke koja je šetala gola ulicama Beograda zaprepastio je mnoge, a ova scena odigrala se očigledno dva puta - sa jednom razlikom; prvi put je neko od građana obavestio policiju, dok je drugi put prošao, očigledno, bez prijave od strane građana.

Nezvanično se saznaje i da devojka nije bila u stanju da razgovara sa lekarima koji su je zbrinuli.

Ona je nađena na uglu ulice Dimitrija Tucovića i Tršćanske, i zbrinuta u jednoj medicinskoj ustanovi.

Ovaj slučaj otvorio je bolnu temu: zašto smo u stanju da snimimo takvu scenu, i objavimo je na internetu, a sve manje da zapravo pomognemo?

- Sve je veći nedostatak empatije, koji nekako moramo da povratimo u sebi samima da bismo je povratili u društvu. Moramo da povratimo ljudskost, poštovanje, razumevanje i da kao društvo shvatimo da je pojedincima potrebna pomoć - kaže za Kurir Jelena Radović, sociolog i stručnjak za društvene mreže.

- Moramo da povratimo ljudskost, poštovanje, razumevanje i da kao društvo shvatimo da je pojedincima potrebna pomoć. Najčešće ni oni sami nisu svesni da im je potrebna pomoć, ili odu niz vodu i idu linijom manjeg otpora - dodaje ona.

Slučaj devojke sa Bogoslovije nije usamljen. Nedavno je nag muškarac šetao Vračarom. Problematično je to što je sve manje onih koji daju nešto više od radoznalih pogleda, i upaljene kamere na telefonu.

- Zašto niko od prolaznika nije pozvao Hitnu Pomoć? Narod je toliko zaluđen internetom, da više ne razlikuje šta je smešno, a šta nije - glasi jedan od komentara čitalaca Kurira.

- Gde ste majke, bake, sestre, koje ste sve ovo gledal. U malim sredinama svi bi pomogli - zaključila je čitateljka Kurira.

Kakav je Vaš stav?

Bonus video: Beograd nekad i sad

01:03

Urbani Beograd nekad i sad

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.