KAKO DO KARTICE ZA BESPLATNE BAZENE U BEOGRADU? Ovo je DETALJAN VODIČ, treba vam 1 DOKUMENT!
Bazen / ilustracija, Foto: Zorana Jevtić /Ilustracija

BESPLATNI BAZENI

KAKO DO KARTICE ZA BESPLATNE BAZENE U BEOGRADU? Ovo je DETALJAN VODIČ, treba vam 1 DOKUMENT!

Bazen koji se ne nalazi u opštini na kojoj vam je prebivalište ćete takođe moći da posetite, jer karticu, kako je ranije pojasnio Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, možete da koristite na bilo kom bazenu

Objavljeno:

Leto je zvanično stiglo, temperature postaju polako nepodnošljive, a nekad nam čak ni hladovina ne može pomoći da predahnemo od toplote. Jedno od najboljih rešenja jeste bazen, a ovog leta na mnoge beogradske bazene možete besplatno! Za to vam je samo potrebna posebna kartica, koja važi celu letnju sezonu.

Kako da izvadite karticu za bazen

Karticu za bazen možete da izvadite u bilo kojoj opštini u Beogradu i da idete na bazene takođe u bilo kojoj opštini. Da bi izvadili karticu, potrebno je da dođete lično i pokažete ličnu kartu. Takođe, potrebno je da imate prebivalište u Beogradu. Karticu dobijate na licu mesta.

Procedura za maloletnu decu

Ukoliko maloletno dete želi da dobije svoju besplatnu karticu za korišćenje bazena, potrebno je da roditelj donese zdravstvenu knjižicu, i on će morati da izvadi karticu za dete.

"On će dobiti svoju personalizovanu karticu za bazen, samo što će morati da je izvadi njegov roditelj. Važiće vam tokom cele letnje sezone", pojasnio je ranije Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda.

Koje bazene ćete moći besplatno da posetite

Mogućnost besplatnog ulaska na bazene obuhvatiće:

  • Sportski centar "Tašmajdan"
  • Sportski centar "Olimp"
  • Sportski centar Voždovac
  • Sportsko rekreativni centar "11 april" sportski centar Novi Beograd
  • Sportsko-rekreativno-poslovni centar "25. maj - Milan Gale Muškatirović"
  • Sportsko kulturni centar Obrenovac
  • Sportski Centar "Ljubomir Ivanović Gedža" Mladenovac
  • Sportsko-rekreativni centar „Kolubara” Lazarevac
  • Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

U koje vreme možete besplatno na bazen

Svaki bazen ima svoje radno vreme, koje je uglavnom do 19 časova. Kartica za bazen se može koristiti od 12 časova pa do kraja radnog vremena.

Prema podacima sa sajta Turisti obožavaju Beograd, radno vreme bazena na Tašmajdanu je svakog dana od 10 do 19 časova.

Radno vreme bazena Milan Gale Muškatirović je od 10 do 19 časova radnim danima, dok su bazeni vikendom dostupni posetiocima od 9 do 19 sati.

Bazen Tašmajdan
Bazen Tašmajdanfoto: Beta

Radno vreme Olimp bazena je svakog dana. Jutarnje kupanje je od 6 do 9:30 časova. Dnevno kupanje je od 10 do 19 sati, dok noćno kupanje Olimp bazeni omogućavaju od 21h do ponoći.

Radno vreme bazena 11. april je svakog dana od 10h do 19 sati.

Karticu možete koristiti na bilo kom bazenu

Bazen koji se ne nalazi u opštini na kojoj vam je prebivalište ćete takođe moći da posetite, jer karticu, kako je ranije pojasnio Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, možete da koristite na bilo kom bazenu.

"Onaj iz Obrenovca može da ode u Lazarevac, iz Vračara ili Voždovca može da ode na Olimp", kazao je tada Šapić.

Beogradska kartica umesto namenskih

Na ulascima u bazen će, kako je tada kazao gradonačelnik Beograda, stajati aparat gde će se kartica provlačiti. Dodao je i da će svi sportski centri biti opremljeni autorizovanim aparatima za validaciju karte.

"Verujem da kada bude zaživela beogradska kartica, nećete morati da vadite namenski kartu za bazen. Davaćemo obaveštenja - imaćete ovog leta besplatne bazene, ovog meseca besplatne odlaske u muzeju, imate pravo na dve pozorišne predstave u sezoni... U svim opštinama ima izbrendirano odeljenje gradske uprave i građani će moći da dođu da se informišu", rekao je Šapić.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.