10 najkrvavijih gej parada u skorijoj istoriji (FOTO) (VIDEO) (GIF)
Foto: Printscreen Youtube

ISTORIJAT NASILJA

10 najkrvavijih gej parada u skorijoj istoriji (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Simptomatično, najveći problemi dešavali su se u bivšim socijalističkim zemljama
Objavljeno:

Živimo u vremenu u kojem je održavanje gej parade, popularno prozvanog "Prajda", postala skoro sasvim normalna stvar. LGBT zajednica, poput bilo koje druge koja "svako malo" maršira, slavi ili protestuje za svoja prava, jednom godišnje pravi svoje malo okupljanje. Mnogi od nas svedoci su da nije oduvek bilo tako.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Čak i kad je Srbija u pitanju, najpre je moralo da bude krvi, da bi se nečija, u ovom slučaju prava LGBT ljudi i ostvarila. I ne samo to, već dizanje prevelike fame, kolektivna paranoja i ostrašćenost sa obe strane, milioni evra štete i ratno stanje u danima Prajda, kada bi, kao, trebalo da se slavi sloboda!? Skupa ta sloboda...

Simptomatično, najveći problemi dešavali su se u bivšim socijalističkim, zemljama u tranziciji. Povampireni verski fundamentalizam u kombinaciji sa jakim tradicionalizmom, koji još uvek vlada u ovim patrijarhalnim društvima, savršena je osnova za stvaranje modernih krstaša i njihovu borbu za očuvanje "pravih vrednosti". Logično, najpre su se dali u "lov na veštice". Gej veštice.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.