007 u stvarnom životu: Najpoznatiji tajni agenti ikada, među njima i Srbin (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Giphy

ZEZNULI SU IH SVE

007 u stvarnom životu: Najpoznatiji tajni agenti ikada, među njima i Srbin (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Istorija dvostrukih agenata vodi nas sve do drevne Kine, a njihov broj se povećao tokom Drugog svetskog rata i Hladnog rata.
Objavljeno:

Gde god postoje rivalstva postoje i tajni agenti, a sukobi mogu da izbiju između korporativnih kuća, narko-kartela, zemalja ili civilizacija. Sa jedne strane dvostruki agenti postaju heroji, ali su i najgora vrsta izdajnika na svetu.

Četiri proročanstva za koja do sada niste čuli, a koja lede krv u žilama (FOTO) (VIDEO)

U odnosu na bilo koji drugi posao, dvostruki agenti rade u najopasnijim situacijama, zbog čega su tako dobro plaćeni - ali ima toliko uzbuđenja. Setite se samo svih filmova o Džejms Bondu, skupim automobilima i luksuznom životu. Nakon njih svako bi poželeo da bude tajni agent.

Ipak, postoje i oni koji su agenti iz ljubavi prema svojoj zemlji ili ideoloških razloga.

Karakter dvostrukih agenata je toliko uzbudljiv da se često koristi u literaturi, ali tada novac nije ono što pokreće junaka, već je to strast. U savremenoj literaturi jedan od najvažnijih likova ovog tipa je svakako Snejp iz Hari Potera. On je u isto vreme posvećen, ali i usamljen. Stalno je u rizičnim situacijama i teško mu je verovati, lukav je i komplikovan. Ali iznad svega on radi svoj posao.

foto: Giphy

Gotovo svi brilijantni tajni agenti imaju ove osobine. Istorija dvostrukih agenata vodi nas sve do drevne Kine, a njihov broj se povećao tokom Drugog svetskog rata i Hladnog rata. Čak i danas oni igraju važnu ulogu u borbi protiv terorizma i CIA ih trenira kako najbolje radili svoj posao.

Ovo su samo neki od najpoznatijih tajnih agenata na svetu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.