U FINSKIM SUPERMARKETIMA VIRUS NEMA ŠANSE: Pogledajte genijalni izum koji su izmislili (VIDEO)
Ilustracija, Foto: EPA /VICKIE FLORES

SUPER IDEJA

U FINSKIM SUPERMARKETIMA VIRUS NEMA ŠANSE: Pogledajte genijalni izum koji su izmislili (VIDEO)

Osim toga što se želi smanjiti mogućnost širenja koronavirusa, ovaj je izum pozdravljen jer je higijenskiji

Objavljeno:

U jednom finskom supermarketu su se testirale posebne kvake za otvaranje frižidera bez upotrebe šaka kako bi se smanjila šansa za potencijalno širenje koronavirusa, izveštava Reuters.

Supermarket je na svoje frižidere s magnetizovanim vratima instalirao dodatne kvake koje kupcima omogućavaju otvaranje vrata podlakticama, a ne šakama. Kvake koje su pričvršćene za postojeće kvake napravljene su od reciklirane plastike te proizvedene pomoću 3D printera.

Osim toga što se želi smanjiti mogućnost širenja koronavirusa, ovaj je izum pozdravljen jer je higijenskiji od konvencionalnih kvaka na frižidereima u supermarketima te jer osobama s invaliditetima omogućava lakše korištenje frižidera.

- Nisam uopšte morala da razmišljam kako ću otvoriti vrata, samo sam stavila ruku na kvaku i povukla. Ovo je zapravo jako dobra opcija - rekla je jedna gospođa koja se našla u supermarketu u kojem se sprovodilo testiranje.

- Ovo je dobar izum, jako dobar. Pomaže svima, mislim da ga svi vole - dodao je mladić koji se takođe našao u istom supermarketu.

- Mislim da je rešenje funkcionalno, mislim da bi ga mogle koristiti i osobe s invaliditetima- zaključila je jedna devojka.

Premda su dodatne kvake uglavnom prihvaćene kao odlično rešenje, neki su se kupci požalili da su prenisko na vratima te da bi bilo dobro da ih se malo podigne, prenosi Veuer.

Iz supermarketa su rekli da će saslušati primedbe kupaca te potom odlučiti hoće li ih instalirati u drugim poslovnicama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.