OVA ZEMLJA JE BILA KRITIČNA, A DANAS NEMA NIJEDAN SMRTNI SLUČAJ: Epidemiolozi složni da je najgore prošlo!
Iz bolnica su juče otpuštena još četiri pacijenta, Foto: EPA / Stringer

koronavirus

OVA ZEMLJA JE BILA KRITIČNA, A DANAS NEMA NIJEDAN SMRTNI SLUČAJ: Epidemiolozi složni da je najgore prošlo!

Po podacima Ministarstva zdravlja, i dalje je najteže u domovima za stare, gde epidemija još nije na silaznoj putanji

Objavljeno:

Slovenija dnevno ima po devet novih slučajeva zaraze koronavirusom i poslednjih dana nije zabeležila nijedan smrtni slučaj, a epidemiolozi procenjuju da se epidemija smiruje, objavljeno je danas u Ljubljani.

Juče je urađeno 1.174 testiranja i potvrdjeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali broj smrtnih slučajeva ostao je isti, ukupno 77, saopštila je Vlada, prenosi Hina. Po ocenama epidemiologa, zaraza nastavlja da se smiruje. U ponedeljak je bilo troje manje hospitalizovanih nego u nedelju, pa je sada u bolnicama ukupno 85 ludi, a 25 na intenzivnoj nezi.

Iz bolnica su juče otpuštena još četiri pacijenta. Ukupan broj potvrđeno zaraženih koronavirusom, od početka epidemije do kraja ponedeljka u ponoć, je 1.344, a ukupno je testirano 42.976 ljudi.

Po podacima Ministarstva zdravlja, i dalje je najteže u domovima za stare, gde epidemija još nije na silaznoj putanji.

Iz tih ustanova je čak 26 odsto ukupno potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom u Sloveniji, i oko 75 odsto ukupno potvrđenih smrtnih slučajeva povezanih s tim virusom.

Najteže stanje je u domovima Metlika, Ljutomer, Horjul i Šmarje pri Jelšah. Tamo je petina svih slučajeva zaraze u Sloveniji. U tim domovima je umrlo 58 ljudi, od kojih polovina starija od 85 godina.

Ministar Tomaž Gantar je danas rekao da je zarazu u domove za stare verovatno donelo osoblje, uprkos protokolima i uputstvima vlasti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.