BIL GEJTS JE U NOVEMBRU 2019. REKAO DA NAM STIŽE PANDEMIJA KAKVU SVET NIJE VIDEO! Šta je znao GAZDA MAJKROSOFTA?!
Bil Gejst, Foto: Youtube printscreen

neverovatno

BIL GEJTS JE U NOVEMBRU 2019. REKAO DA NAM STIŽE PANDEMIJA KAKVU SVET NIJE VIDEO! Šta je znao GAZDA MAJKROSOFTA?!

I dok nekima nije lako predvideti šta će se tačno dogoditi sutra, čini se da je taj uspešni biznismen znao da će se neke stvari dogoditi i decenijama unapred

Objavljeno: 17.03.2020. 09:24h
  • 564

Bil Gejts, vlasnik Microsofta, od ranije je poznat po svojim "proročanstvima" od kojih su se mnoga ostvarila.

I dok nekima nije lako predvideti šta će se tačno dogoditi sutra, čini se da je taj uspešni biznismen znao da će se neke stvari dogoditi i decenijama unapred.

Upravo je Gejts nedavno predvideo globalnu zdravstvenu pandemiju koja bi u roku od šest meseci mogla da ubije preko 30 miliona ljudi.

- Verujem da se neće raditi o gripu, već o bolesti koju svet još dosad nije video, a to će se dogoditi u nekom momentu u sledećih 10 godina - rekao je Gejts gostujući na raspravi o zdravstvenim pretnjama koju je organizovalo Medicinsko udruženje Massachusetts i časopis New England Journal of Medicine u novembru prošle godine.

On je rekao da, iako je obično najoptimističnija osoba u svakoj prostoriji, nažalost mora podsetiti kako svet velikim delom živi u uslovima siromaštva te se mora više pozabaviti iskorenjivanjem bolesti poput dečje paralize i malarije.

- Iako napredujemo u gotovo svim aspektima, postoji područje u kojem nema napretka, a to je pripremljenost na izbijanje zdravstvene epidemije - preneo je tada IFL Science.

Verovatnoća da će se takva bolest pojaviti i dalje raste. Novi patogeni se pojavljuju sve vreme kako se svetska populacija povećava, a čovečanstvo napada u manje razvijenim sredinama.


- Bolest koja će nas zadesiti verovatno će biti iznenađenje jer ćemo se prvi put susresti s njom kad izbije, slično kao što se dogodilo s virusom SARS-a ili MERS-a. Ako biste rekli svetskim vladama da je oružje kojim bi se moglo ubiti 30 miliona ljudi trenutno u izradi, postojao bi osećaj hitnosti oko pripreme za pretnju, rekao je Gejts, dodajući da u slučaju bioloških pretnji, nedostaje osećaja hitnosti.

(Espreso.rs/IFLScience)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media