BIL GEJTS UPUTIO VAŽAN APEL: Najbogatiji čovek sveta ima DRASTIČAN PREDLOG za političare!
Bil Gejts, Foto: Printscreen/Youtube/jazz62

gejts, socijalista

BIL GEJTS UPUTIO VAŽAN APEL: Najbogatiji čovek sveta ima DRASTIČAN PREDLOG za političare!

Mislim da bi bogati trebalo da plate više nego što to trenutno čine, a to uključuje i Melindu i mene

Objavljeno:

Osnivač Majkrosofta i druga najbogatija osoba na svetu, Bil Gejts, pozvao je američku vladu da poveća poreze najbogatijima kako bi pomogli da se popravi nepravedan sistem koji je doveo do rastucih nejednakosti, preneli su američki mediji.

Gejts je u protekloj deceniji duplirao svoju neto vrednost, a kako prenosi magazin Forbs, izražava podršku poreskom sistemu prema kojem "ako imate više novca, plaćate veći procenat poreza".

- Mislim da bi bogati trebalo da plate više nego što to trenutno čine, a to uključuje i Melindu i mene - napisao je na svom blogu Gejts, preneo je portal Klix.ba.

On je ukazao na sve veći jaz između prihoda onih na vrhu i dnu u Sjedinjenim Državama, tvrdeći da sistem nije pravedan i da ne bi trebalo da postoji nijedan razlog koji favorizuje bogatstvo nad radom kao što je to danas. Kao rešenje problema, Gejts predlaže da američka vlada poveća poreze najbogatijima.

Njegovi komentari dolaze nakon što je demokratska kandidatkinja i senatorka Elizabet Voren počela javno da kritikuje bogate i traži uvođenje poreske stope od šest posto na bogatstvo onih najbogatijih. Gejts se u novembru pridružio skepticizmu ostalih milijardera prema tom predlogu, ali se složio da je nejadnakost goruće pitanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.