MALOLETNA DEVOJČICA SVOJIM IZUMOM ODUŠEVILA SVET: Zbog ovoga vozači neće imati problema!
Alajna Gasler, Foto: Printscreen/jutjub

genijalno

MALOLETNA DEVOJČICA SVOJIM IZUMOM ODUŠEVILA SVET: Zbog ovoga vozači neće imati problema!

Ona je instalirala kameru na spoljašnjoj strani automobila

Objavljeno:

Vozači se često nađu u nezgodnim, ali i opasnim situacijama jer nemaju dobar pregled puta zbog ramova oko šoferšajbne i prednjih prozora.

Koristeći relativno jeftinu i široko rasprostranjenu tehnologiju, koju je moguće pronaći u većini prodavnica elektronike, Alajna Gasler (14) smislila je kako da reši taj problem.

Ona je instalirala kameru na spoljašnjoj strani automobila, na spoljnoj strani vetrobranskog stakla, a slika se projektuje na unutrašnju stranu rama.

Ukratko, ako ne mogu da se uklone, što ih onda ne učiniti providnim. Uz malo podešavanja i pravljenja delova u 3D printeru, Alajna je uspela da savršeno uklopi projekciju onoga što kamera snima, tako da izgleda kao da vozač može da vidi kroz karoseriju.

"Postavila sam kameru ispred A nosača, a ona šalje video-projektor koji projektuje sliku na unutrašnji deo nosača čime vozač vidi iza nosača", objašnjava svoje rešenje tinejdžerka.

Tinejdžerka iz Vest Grouva u Pensilvaniji osvojila je za svoj izum nagradu od 25.000 dolara na projektu „Poboljšavanje bezbednosti u saobraćaju otklanjajući mrtve uglove“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Bored Panda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.