OTIŠLA JE U MUZEJ I NIKADA VIŠE NIJE IZAŠLA ISTA: Ono što je videla na termalnoj kameri promenilo joj je život!
Toga dana kada je sa mužem otišla da se zabavi Bal Gil nije imala nikakve simptome i osećala se odlično, Foto: FacebookPrintscreen/Matthew Manning (UK Healer)

da se naježiš

OTIŠLA JE U MUZEJ I NIKADA VIŠE NIJE IZAŠLA ISTA: Ono što je videla na termalnoj kameri promenilo joj je život!

Bujanje malignih ćelija je toliko intenzivno da u nekim slučajevima mogu da ih snime kamere

Objavljeno:

Toga dana kada je sa mužem otišla da se zabavi Bal Gil nije imala nikakve simptome i osećala se odlično. Poseta kući iluzija tekla je potpuno normalno dok nisu uši u sobu pod nazivom "kamera obskura", tu su u realnom vremenu mogli da prate kako izgledaju na snimcima raznih kamera- pa i termalne.

Posetioci obično skaču i kreću se ispred kamere kako bi podstakli cirkulaciju krvi i olakšali kameri posao beleženja površinske temperature. Gil je tada primetila da ima jedva vidljivu svetlu tačku ispod pazuha, ali ne na mestu gde se obično znoji. Svetla tačka je bila na dojci.

Kod kuće Gil je na internetu pokušala da otkrije o čemu se radi i sledeća adresa je bila onkologija. Menadžement muzeja je ostao u kontaktu sa ženom i kako kažu ona se leči. Na svu sreću problem je primećen pre pojave bilo kojih drugih simptoma.

Radiolozi, onkolozi i šira naučna zajednica su u čudu, pogotovu što je 2012. godine u jednoj naučnoj studiji sa Novog Zelanda zaključeno da termalne kamere ne mogu pouzdano da se koriste u dijagnozi bilo koje vrste raka.

Slučaj koji se desio Bal Gil je neobičan i velika sreća za nju jer se zasniva na jednoj od glavnih karakteristika malignih tkiva. Ta tkiva i ćelije traže dobru prokrvljenost, piše Srbija danas.

- Karcinom je aktivan procesu u dojci i tu ima velikog dotoka krvi koji se sliva tamo pa može da bude u nekim slučajevima registrovano termogramom. Ovo je naravno interesantna priča ali nije nešto što je standardno i nije utemeljena na dokazima jer osetljivost termalnih snimaka upitna. Karcinom je veoma nisko a na oblim mestima možete da promašite veliku promenu. Naročito jer se to polako razvija da bi bilo na vreme primećeno - kaže hirurg iz bolnice u aberdinu Emad Elsidvej.

Jedina metoda dobra za sigurno i rano otkrivanje karcinoma je ultrasonografija i mamografija.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.