HOROR U STUDENSKOM DOMU: Osećao se SMRAD iz sobe na kraju hodnika, ubrzo otkrili šta je ležalo tamo cela 2 MESECA!
Ilustracija, Foto: Youtube printscreen

GROZNO

HOROR U STUDENSKOM DOMU: Osećao se SMRAD iz sobe na kraju hodnika, ubrzo otkrili šta je ležalo tamo cela 2 MESECA!

Mladićeva soba se nalazila na kraju dugog hodnika i u nju nisu ulazile čistačice, koje su zadužene samo za javni prostor na kampusu...

Objavljeno:

Student univerziteta Kanteberi na Novom Zelandu ležao je mrtav u svojoj sobi u skupo plaćenom studentskom domu skoro dva meseca pre nego je to uočeno, piše The Guardian.

Mladić je pronađen u ponedjeljak nakon što su drugi studenti osjtili smrad i pozvali policiju. Prema pisanju lokalnih novina, njegov otac je takođe pozvao policiju nakon što mu nije uspelo da pronađe sina preko njegovih prijatelja.

Smrću studenta se sad bavi istražni sudija, a uzrok smrti još nije utvrđen.

Ministar obrazovanja Kris Hipkins je kazao da je ovaj smrtni slučaj vrlo uznemirujuć.

- Moje misli su s porodicom i prijateljima preminulog. Ovo je sigurno vrlo težak trenutak za njih - kazao je u izjavi za javnost.

- Zamolio sam komisiju za obrazovanje da se obrati univerzitetu i ponudi im pomoć. Ova tragedija otvara više pitanja i očekujem da će univerzitet sprovesti temeljnu istragu - kazao je.

- Ako unajmite i skupo platite neku sobu koja nije tek krov nad glavom, nego uključuje i razne dodatne usluge, onda očekujete da ćete te usluge i dobiti, no to ovde nije bio slučaj, dodao je ministar, aludirajući na činjenicu da je reč o studentskom domu višeg standarda, u kojem godinu dana boravka u jednokrevetnoj sobi košta više od 15.000 novozelandskih dolara.

Mladićeva soba se nalazila na kraju dugog hodnika i u nju nisu ulazile čistačice, koje su zadužene samo za javni prostor na kampusu.

Detektiv Kreg Džonson je kazao da je analiza prostorije u kojoj je pronađen mrtvi student pri kraju, a istraga o uzrocima smrti je u toku.

- Specijalni policijski timovi su pozvani da pomognu oko formalne identifikacije, kazao je Džonson.

List The Press je izvestio da je na identifikaciju pozvan tim specijaliziran za katastrofe i prirodne nepogode kako bi lakše bio utvrđen identitet mladića, s obzirom da je njegovo telo pronađeno u poluraspadnutom i teško prepoznatljivom stanju. Tim se koristi otiscima prstiju, DNK i dentalnom identifikacijom da bi utvrdio identitet.

Profesorka Šeril de la Rej iz uprave univerziteta je kazala da će da sprovede nezavisnu istragu da bi se utvrdile okolnosti u kojima je došlo do nemilog događaja te da će se studentima ponuditi usluge savetovanja.

Kazala je da je ovo vrlo težak trenutak za studente i osoblje na ovom univerzitetu te da Kanterberi čini sve u svojoj moći da pomogne policijskoj istrazi o tragičnoj smrti, piše The Guardian.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.