SUPRUGA MU JE PREMINULA TRI DANA NAKON UŽASNE DIJAGNOZE: U bolnoj ispovesti, sada UPOZORAVA sve da paze na SIMPTOME
Sajmon Tomas, Foto: Youtube printscreen

otvoreno ispričao sve

SUPRUGA MU JE PREMINULA TRI DANA NAKON UŽASNE DIJAGNOZE: U bolnoj ispovesti, sada UPOZORAVA sve da paze na SIMPTOME

"Stalno sebi postavljam isto pitanje: zašto, pobogu, nisi nešto učinio? "

Objavljeno:

Kada lekar pacijentu dijagnostikuje bilo koju vrstu raka, vesti ne mogu biti dobre, ali tada retko ko očekuje da će osoba umreti za nekoliko dana.

Nažalost, taj se scenario dogodio Džemi Tomas, supruzi britanskog sportskog novinara Sajmona Tomasa. U svojoj ispovesti koju je objavio Daily Mail otkrio je da se oseća krivim što on nije reagovao na simptome raka kod svoje supruge te da je umrla samo tri dana nakon što joj je lekar dijagnostikovao oblik leukemije.

Nesrećni događaj zbio se 2017. godine, a Sajmon je hteo, osim olakšanja vlastite duše, da upozori druge da prepoznaju rane znakove raka te da ih ne ignorišu. Sajmon i Džema zajedno imaju 8-godišnjeg sina Itana.

- Moj se život raspao u novembru 2017. godine kada se moja žena prestala zadnjim dahom boriti za život. Bila je potpuno tiha, njeno lice delovalo je poput anđelovog. U tom trenutku shvatio sam da je ‘otišla’ supruga koju volim svim srcem i majka mog sina - započinje Sajmon svoju ispovest.

Kaže da su nekoliko meseci pre u dvorištu veselo slavili Džemin 40. rođendan, a nakon kratkog vremena ona se nedeljama osećala loše. Tvrdi da mu je bilo neverovatno kada su lekari otkrili rak krvi kod Džeme jer je samo nekoliko meseci pre bila dobro. Šokiran je onime što rak u kratkom vremenu može da uradi čoveku.

Džema se nedeljama osećala loše pre dijagnoze. Svaki dan je imala teške glavobolje, umor ju je svaki dan sve više svladavao te je počela da pati od nesanice. Na bedru je imala modricu koja se širila, a kako kaže Sajmon, taj simptom su ignorisali jer su mislili da je “plavicu” na nozi “zaradila” kada je pala s bicikla.

Malo pre nego su joj lekari otkrili leukemiju, Džema je odlazila i u hitnu i doktoru. Oni joj čak niti krv nisu izvadili kako bi sproveli dalje testove. Sajmon se i dalje grize i kaže da ga peče grižna savesti.

- Stalno sebi postavljam isto pitanje: zašto, pobogu, nisi nešto učinio? Zašto je nisi stavio u automobil i insistirao na različitim ispitivanjima? - pita se Sajmon.

Dalje nabraja da se u tim trenucima njena krv zgrušnjavala i da joj je postajalo sve gore.

Kako tvrdi ožalošćeni suprug, tokom Džeminog poslednjeg vikenda, i dalje nisu znali šta joj je. Džema je bila jako umorna i nije mogla da ide sa sinom Itanom u bioskop. Insistirala je da ga odvede tata i da ne mora da ostane s njom kod kuće. Do nedelje se osećala jako loše pa se Sajmon počeo pitati je li u pitanju običan grip ili je reč o nečem mnogo gorem i većem. Nažalost, bio je u pravu.

Džema je završila u bolnici Church Hospital u Oksfordu. Tokom dva sata, lekari su joj dva puta izmenili krv u telu. Lekar je rekao da su njene šanse za preživljavanje trenutno u razmeri 50:50. No, Džema je umrla nakon tri dana. Sajmon kaže da nije mislio kako se to može dogoditi tako brzo te je vrlo potresen zbog svega što se dogodilo.

Svojom ispovesti Sajmon je hteo da upozori druge da reaguju na simptome raka kod sebe ili kod svojih bližnjih, jer ono što se dogodilo njegovoj supruzi, može se dogoditi svakome. I to vrlo brzo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.