DANAS JE SLAVNA, ALI JE ZA TO PLATILA DEBELO: Ostavila je dete roditeljima i otišla u svet! UOPŠTE SE NE KAJE
Svava je ostavila dete, Foto: Instagram printscreen

ŽIVOTNA PRIČA

DANAS JE SLAVNA, ALI JE ZA TO PLATILA DEBELO: Ostavila je dete roditeljima i otišla u svet! UOPŠTE SE NE KAJE

Svava Sigbertsdotir (38) ne žali zbog svog izbora

Objavljeno:

Instruktorka fitnesa je ostavila ćerku svojim roditeljima kada se odselila s Islanda u London kako bi stekla željeno obrazovanje - i priznaje da ju je tada stalno mučio osećaj krivice.

Svava Sigbertsdotir (38) ne žali zbog svog izbora jer njena baza klijenata sada uključuje i neka poznata imena, poput pevačice Nikol Šerzinger i manekenke Suki Voterhouse.

- Rejven je imala šest godina kada sam se 2004. godine preselila u London. Već sam raskinula s njenim ocem, koji se preselio u Ameriku kako bi studirao i postao pilot, pa je ostala kod deda i bake. Bilo je jako teško, sve vreme osećate krivicu - rekla je Svava.

Dodaje da je znala da to radi iz pravih razloga pa je pokušala da zaboravi krivicu, ali joj to nije uspevalo.

- Bila je dobro, preselila se k meni kada je imala devet godina. Odvela sam je terapeutu da vidim je li na nju ostavilo posledice to što sam ju napustila, ali mi je rečeno da nisam mogla da učinim ništa bolje - priseća se.

Svava je htela da se bavi mjuziklima u pozorištu, ali na Islandu nije bilo odgovarajućih škola pa je pomislila da se mora preseliti u inostranstvo.

- Trebalo je ovde da ostanem samo tri godine i dobijem diplomu, ali sam shvatila da želim više. Vreme prolazi tako brzo - izjavila je.

Volela je da ide u plesnu školu, ali te godine su bile konstantna borba, danonoćno je radila kako bi platila stanarinu.

- Većinu vremena nisam mogla da priuštim hranu, ali sam radila u restoranu, što je bilo odlično, jer smo dobili jedan besplatan obrok po smeni. Nisam dobivala puno napojnica jer je restoran radio na principu menze, ali bih ipak dobila oko 5 funti i mislila bih da je to fantastično - rekla je.

Školovanje joj je bilo skupo, a stipendija je bila dovoljna samo da pokrije troškove diplome. Na fakultetu je bila od 9 do 18 sati, a onda bi radila u restoranu od 18:30 do ponoći tokom nedelje a radila bi i vikendom.

- Bilo je iscrpljujuće. Ljudi bi dolazili s Islanda i pitali u koje klubove bi trebalo da idu a ja bih rekla: 'Nemam pojma, nikada nisam bila u klubu' - prisetila se.

Nakon što je završila plesnu školu, Svava je odlučila da kombinuje svoj trening s vežbama za jačanje i toniranje, kakve se izvode u teretani - tako je rođena njena Viking metoda.

- Drugačije je jer je to čisti način funkcionalnog treninga koji možete da radite bilo gde. Nema nikakvih vežbi poput onih za punjenje ili 'jumping jackova' i slično. Svaka vežba vam puno pomaže - objasnila je.

Ali Svava je naišla na novu prepreku kada je pokušala da objavi svoju tehniku, a taj izazov ju je doveo pravo do Nikol

- Napravila sam internet stranicu i pomislila: 'Kako da o tome obavestim ljude?'. Javljala sam se časopisima i oni bi me pitali koga treniram. Tada sam počela slati e-mailove ljudima koji su u centru pažnje, ali onima koji već nisu imali trenera - rekla je.

Razmišljala je ko je ovde, a da je iz Amerike. To se događalo 2013. godine, kada je Nikol radila na projektu 'X Factor' pa je nazvala njenu ličnu asistentkinju i pitala ju je li joj potreban lični trener.

- Sada je treniram svaki put kada dođe iz Amerike, u njenoj hotelskoj teretani, a ona trenira svaki drugi dan sat vremena. S voditeljkom Amandom Holden sam počela raditi 2016. godine, poslala sam joj e-mail, a ona mi je odgovorila nekoliko godina kasnije. Trenirala sam je kod sebe kući - kaže Svava.

Godinama kasnije, ona Nikol smatra jednom od svojih bliskih prijateljica.

- To je tako lična veza kada nekoga trenirate. Ne kažem da sam terapeut, ali ne poznajem nikoga drugoga u njihovim životima pa se osećaju sigurno kada razgovaraju sa mnom. Govore mi stvari koje ne mogu reći nikome drugome pa se zbilja zbližite - navodi.

Svava sad objavljuje svoju prvu knjigu koja uključuje njen cjlokupni plan treninga i ima preko 16.800 pratitelja na Instagramu, pa stvari nikada nisu izgledale bolje.

- Na neki način mi je drago što sam prošla kroz sve teške trenutke - zaključila je Svava, piše The Sun.

bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.