NOTR DAMA JEDNOG DANA NEĆE BITI! Jedan FILM je jezivo tačno PREDVIDEO šta će se desiti sa katedralom (VIDEO)
Scena iz filma "Pre sumraka", Foto: Youtube printscreen

slučajnost?

NOTR DAMA JEDNOG DANA NEĆE BITI! Jedan FILM je jezivo tačno PREDVIDEO šta će se desiti sa katedralom (VIDEO)

Nakon jučerašnje tragedije taj je isečak iz filma počeo da kruži društvenim mrežama

Objavljeno:

Dok je većina ljudi na društvenim mrežama tokom jučerašnjeg popodneva i večeri užasnuto komentisala požar koji je gutao parišku katedralu Notr-Dam, neki su se prisetili filma koji je pre 15 godina predvideo da katedrale neće biti.

Reč je o filmu "Pre sumraka" iz 2004. godine, koji je nastavak filma "Pre zore" iz 1995. godine. U filmu redatelja Ričarda Linklatera Džesi (Itan Houk) i Selin (Džuli Delfi) susreću se u Parizu devet godina nakon prve zajedničke noći provedene u Beču.

U jednoj od scena njih dvoje gledaju katedralu.

Džesi: Čuo sam tu priču jednom, kad su Nemci okupirali Pariz i morali su se povući, postavili su eksploziv oko Notr-Dame da ga dignu u vazuduh. Morali su da ostave jednog tipa koji je trebao pritisnuti okidač, vojnika... A on to nije mogao. Znaš, samo je sedeo tamo, ošamućen lepotom tog mjsta. Kad su ušle savezničke trupe i kad su pronašli eksploziv oko katedrale i deaktivirali ga, našli su istu stvar oko Sakr Kuora, Ajfelovog tornja i na još nekoliko mesta.

Selin: Je li to istina?

Džesi: Ne znam... Ali oduvek mi se sviđala ta priča.

Selin: Da, sjajna je priča. Ali moraš pomisliti da Notre-Dama neće biti jednog dana. Nekad je postojala još jedna crkva ili katedrala na istom mestu. Tačno tamo.

Nakon jučerašnje tragedije taj je isečak iz filma počeo da kruži društvenim mrežama.

- Tviter me u ovoj tragičnoj prilici prisetio na ovu scenu iz "Pre sumraka". Dok je Notr-Dam zahvaćen plamenom, treba se prisetiti da je fizička lepota prolazna. Uživajte u njoj dok je tu i prisetite je se kad nestane - napisao je jedan korisnik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.