ITALIJANSKI GRAD NUDI 9.000 EVRA SVAKOM KO SE DOSELI: Postoje samo dva uslova!
Lokana, Foto: Wikipedia

želite promenu?

ITALIJANSKI GRAD NUDI 9.000 EVRA SVAKOM KO SE DOSELI: Postoje samo dva uslova!

Za preseljenje u taj grad gradonačelnik Đovani Bruno Matiet nudi 9.000 evra

Objavljeno:

Sve je više gradova koji plaćaju ljudima da se dosele, a jedan od njih je i italijanski grad Lokana. Gradić na severu Italije ima 1.500 stanovnika, a ta brojka u stalnom je padu. Godišnje u tom gradu umre 40-ak ljudi, a rodi se desetak dece, piše Fortune U gradu, ali i u okolnim mestima živi malo dece pa tamošnjoj školi prijeti zatvaranje. Zbog toga, pod hitno trebaju 'nove' stanovnike.

Za preseljenje u taj grad gradonačelnik Đovani Bruno Matiet nudi 9.000 evra koje bi isplatio kroz tri godine. Jedini uslov za isplatu tog novca je da nosi stanovnik ima dete i da godišnje zaradi minimalno 6.000 evra.

Osim tog grada, i gradonačelnik gradića Borgomezavalje koji se nalazi uz švajcarsku granicu prodaje tamošnje planinske kolibe za samo jedan evro. Uslov za kupovinu je da ćete ih preurediti u iduće dve godine, a ako u tom razdoblju dobijete dete, grad će vam platiti 1000 evra.

Stanovnike ne kupuju samo Evropljani. Grad Tulsa u američkoj saveznoj državi Oklahomi nedavno je ponudio 10.000 dolara svim koji se žele tu da se presele.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.