VENČALI SU SE PRED NJEGOVU SMRT: Priča ovog para je pretužna, a mladu čeka ista sudbina zbog UŽASNE BOLESTI
Venčali se u bolnici, Foto: Facebook printscreen

POTRESNO

VENČALI SU SE PRED NJEGOVU SMRT: Priča ovog para je pretužna, a mladu čeka ista sudbina zbog UŽASNE BOLESTI

Nabavili su psa i nazvali je Princes, koja je postala njihovo dete jer su znali da svoje neće moći imati...

Objavljeno:

U dirljivoj ceremoniji u bolnici u Londonu, terminalno bolesni 24-godišnji Daren Iston venčao se sa svojom verenicom Loren Poup.

Odluku o venčanju doneli su čim je lekar obavestio Darena da transplantacija pluća nije uspela i da nesrećni mladić ima još nekoliko nedelja života.

Daren i Loren oboje boluju od cistične fibroze, retke neizlečive bolesti žlezda koja pogađa prvenstveno disajni i probavni sistem, a obolelima znatno skraćuje životni vek.

- Kad sam saznao da ću ubrzo da umrem odlučili smo da se venčamo što je pre moguće. Više od svega želim da Loren bude srećna. Ovako znam da i kada mene više ne bude, uvek ću biti s njom - rekao je Daren za britanski Mirror.

Ostali su zajedno do kraja
Ostali su zajedno do kraja foto: Facebook printscreen

Upoznali su se na sahrani zajedničkog prijatelja, koji je bolovao od iste bolesti. Nekoliko nedelja kasnije, primljeni su u istu bolnicu, smešteni u susedne sobe. Ubrzo se razvilo prijateljstvo, a njihova sve snažnija povezanost i bliskost počela je zabrinjavati medicinsko osoblje.

Naime, pacijenti s cističnom fibrozom ne bi smeli da provode mnogo vremena zajedno zbog opasnosti od prenosa infekcija. Ali Daren i Loren postali su najbolji prijatelji, srodne duše, par i bolničko osoblje je s vremenom shvatilo da se to neće promeniti.

Nakon što je par medicinskim sestrama zajednički otpevao 'nećete nas razdvojiti' prestale su pokušavati, a u nekoliko navrata videle su ih kako se po noći s lekarom iskrada u obližnji kafić.

Početkom 2016. Darenovo stanje se počelo pogoršavati. Lekari su ga stavili na listu za transplantaciju pluća. U martu je kod Darena nastupilo zatajenje srca. Lekari su očekivali da neće živeti duže od 24 sata. U poslednji trenutak, pronašli su prikladnog donora pluća, a Daren je podvrgnut hitnoj transplantaciji.

Mesec dana nakon operacije, Daren se uselio kod Loren. Nabavili su psa i nazvali je Princes, koja je postala njihovo dete jer su znali da svoje neće moći imati.

- Naš zajednički život bio je prekrasan. Doduše, odnos nam je bio prilično neobičan. Većina parova se svađa oko toga što će gledati na televiziji. Mi smo se svađali oko prostora za naše lekove u frižideru - ispričao je.

Nabavili su i zajedničkog psa
Nabavili su i zajedničkog psa foto: Facebook printscreen

Njihova sreća nije dugo trajala. Darenovo stanje se naglo počelo pogoršavati i ponovno je primljen u bolnicu. Pregledi su otkrili da Darenov organizam odbacuje transplantirana pluća i da mu je preostalo svega nekoliko nedelja života. Uprkos tragičnoj vesti, odlučili su da će preostalo vreme iskoristiti za ostvarenje zajedničke poslednje želje - venčaće se.

Porodična prijateljica Antoinet Holden pokrenula je kampanju, prikupila potreban novac i organizovala svadbenu ceremoniju za šezdesetak zvanica.

Na proslavi venčanja, uz najužu porodicu, bilo je i medicinsko osoblje koje se svih tih godina brinulo za par. Daren koji je već primao morfijum, morao je da se odmori između obreda venčanja i proslave. Ali ipak je smogao snage i ustao iz invalidskih kolica za prvi ples sa svojom suprugom.

- Znam da smo u zavetima rekli dok nas smrt ne rastavi, ali to za nas ne vredi. Naša ljubav ide dalje i trajaće još dugo nakon što oboje odemo s ovoga sveta - kazala je Loren.

- Dan venčanja bio je najbolji dan ikad. Sada se jedino brinem da Loren ostane stabilna. Stavio sam sa strane nešto novca za nju i kutiju s mojim stvarima na čuvanje. Želim da bude srećna - rekao je Daren.

bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.