DEVOJČICI (3) JE METAK PROŠAO KROZ GLAVU! Dve nedelje je bila u KOMI, a onda se dogodilo ČUDO! (VIDEO)
Presli je upucana, Foto: Facebook printscreen

STRAVIČNO

DEVOJČICI (3) JE METAK PROŠAO KROZ GLAVU! Dve nedelje je bila u KOMI, a onda se dogodilo ČUDO! (VIDEO)

Napadač još nije uhvaćen

Objavljeno:

U stravičnoj pucnjavi u Floridi pre mesec dana, trogodišnja Presli Dženkin upucana je u glavu.

Iako je bilo neizvesno hoće li uopšte da preživi, malo čudo od deteta već je počelo opet da hoda.

Porodica Dženkins vozila se kući od prijatelja kojem su čuvali dete. Majka povređene devojčice, Niki Dženkins je objasnila da se iza njihovog automobila niotkud stvorio muškarac u autu i počeoda puca. Metak je pogodio Presli baš iznad obrve.

- Prošao je kroz njenu glavu i izašao kroz teme - izjavila je majka djteta za CBS News.

Presli je bila u komi dve nedelje
Presli je bila u komi dve nedelje foto: Facebook printscreen

Motiv napada nije poznat, a majka devojčice incident je opisala kao nasumičan i ničim izazvan izliv divljanja na putu. Napadač je vozio noviji model crne limuzine s četvoro vrata i dalje je u begu, policija još uvek nije uspela da ga identifikuje.

Ministarstvo pravosuđa ponudilo je nagradu od 50.000 dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja napadača. Organizacija Crime Stoppers je na zajedničkoj novinarskoj konferenciji s policijom takođe ponudila nagradu za tačnu informaciju o počinitelju. Na konferenciji je bila i majka devojčice, koja nije mogla da zaustavi suze.

- Presli je za Noć veštica htela da se maskira u Ariel, ali umjsto toga, sada je u induciranoj komi. Ne razumem kako taj čovek živi sam sa sobom - kazala je njena majka.

- Bila sam histerična, potpuno van sebe. Lekari su mi rekli da su morali da joj uklone deo mozga i lobanje - izjavila je majka za CBS.

Malena Presli preživela je tešku operaciju u trajanju od šest i po sati. Dve nedelje provela je u medicinski induciranoj komi. Sada je na rehabilitaciji i pravi prve korake.

- Iskreno, mislim da joj je njen snažni duh spasio život - istaknula je majka.

Lekari žele da Presli ostane pod nadzorom još mesec dana, ali ona već govori i polako ponovno uči da hoda. Međutim, medicinsko osoblje slaže se da je njen oporavak čudesan i da bi Presli trebalo u potpunosti da se oporavi.

- Možda će imati manjih smetnji, ali možda ni to - dodala je.

Njeno lečenje je jako skupo pa će Presli trebati proteza za noge i umetci za lobanju kada splasne oteklina u mozgu. Porodica očekuje da će se troškovi lečenja popeti na oko 30.000 dolara.

Porodični prijatelji prikupljaju potreban novac na GoFundMe i treba im još malo novca da prikupe iznos od ciljani iznos od 20.000 dolara, a porodica je počela prodavati majice s natpisom #PreslieStrong kako bi prikupili novac za troškove.

- To što se dogodilo promenilo nam je život. Pojavili su se ojećaji koje nikad nisam htela da osetim, koje uopšte ne mogu ida izrazim rečima. Samo želim da se moje dete zdravo i ponovno počne da pleše uokolo - izjavila je majka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.