ON JE ESENCIJA LJUDSKOG ZLA: Pobegao je iz zatvora, silovao i ubio 30 žena, sve ih je pre toga ŠARMIRAO, voleo je MRŠAVE I BLEDE sa DUGOM KOSOM!
Foto: FBI

MONSTRUM

ON JE ESENCIJA LJUDSKOG ZLA: Pobegao je iz zatvora, silovao i ubio 30 žena, sve ih je pre toga ŠARMIRAO, voleo je MRŠAVE I BLEDE sa DUGOM KOSOM!

Bandi je imao svoj tip žrtve – mršave belkinje plave duge kose

Objavljeno:

On je definicija iskonskog zla. Tako su policajci, psiholozi i bihevioristi opisali Teda Bandija, čoveka koji je priznao da je silovao i ubio 30 žena i devojka, iako se smatra da je njegovih žrtava bilo barem 50. Bandi je jedan od najozloglašenijih američkih ubica, koji je ubijao 70-ih godina prošlog veka. Uhapšen je, kao i većina serijskih ubica, slučajno, u saobraćajnoj kontroli, jer je njegov automobil bio sumnjiv policajcima. Nakon prvog hapšenja, uspeo je da pobegne čak dva puta, a tokom drugog bega, u septembru 1976., u samo jednoj noći napao je pet devojaka, pri čemu je tri ubio! To se dogodilo u kampusu jednog univerziteta na Floridi, a neke od tih žrtava bile su i brutalno silovane.

– Ja sam bio normalan čovek. Odrastao sam u normalnoj porodici, kao jedno od petoro braće i sestara. Moji roditelji su me voleli. U našoj porodici nije bilo nikakvog nasilja ni devijacija, išli smo u crkvu. A onda sam se upoznao s nasilnom pornografijom. Prvo sam je počeo da gledam, a onda me to više nije zadovoljavalo. Poželeo sam da radim to što sam video. Kada se otkrilo šta sam radio, moja porodica i prijatelji su bili šokirani jer nisu znali za moju malu, prljavu tajnu – rekao je Bandi u intervjuu koji je malo pre no što je 1989. pogubljen na električnoj stolici dao jednom novinaru.

Bandi je imao svoj tip žrtve – mršave belkinje plave duge kose. Smatra se da je njegov ubilački pohod počeo nakon što ga je jedna takva devojka, u koju je bio ludo zaljubljen, ostavila. Prvo ubistvo počinio je krajem 1973. kada je u automobil primio jednu devojku koja je stopirala. Silovao ju je, zadavio i ubio prerezavši joj grkljan. Sve svoje žrtve ubijao je na sličan način – ili im je prerezao grkljan, tukao ih tupim predmetom ili udavio. Bandi je harao u više američkih saveznih država, pa je policiji trebalo neko vreme da poveže sve učestalije nestanke mladih devojaka. Kada su se počela da se pojavljuju tela, jedan policijski šerif, čija je ćerka takođe bila Bandijeva žrtva, počeo je da istražuje nestanke i drugih mladih devojka. Tada je policija shvatila da su sve nestale devojke slične, a kasnije će se ispostaviti da su izgledale kao Bandijeva neprežaljena prva ljubav.

Ted Bandi
Ted Bandi foto: FBI

Nakon toga, shvatili su i da su ubijene na isti način kao i da se u blizini uvek nalazio muškarac koji se predstavljao kao Ted i koji je vozio bubu. Upravo ta buba bila je sumnjiva policajcu koji ju je uočio u okolini Solt Lejk Sitija 16. avgusta 1975. Naime, takav automobil nije imao niko u susedstvu, pa je odlučio da legitimiše vozača. Bandi je uspeo nakratko da pobegne, pre nego što je uhapšen na jednoj benzinskoj pumpi. Policija je pretragom vozila našla provalnički alat. Osumnjičili su ga za krađu i uhapsili, a uskoro su počeli da se pojavljuju dokazi koji su ga povezivali s napadima na žene pa i uboistvima. Zbog toga je bio osuđen na kaznu od jedne do 15 godina zatvora. Istovremeno su se pojavljivali dokazi koji su ga povezivali i s ubistvima u drugim državama, a 1977. godine iskoristio je to što su ga vozili na drugo suđenje da pobegne.

U transportu nije bio vezan, pa je iskočio kroz prozor, a u begu je bio šest dana pre no što je uhapšen. Iako je nakon toga stavljen pod pojačani nadzor, ipak je nekoliko meseci kasnije uspeo ponovo da pobegne, i to kroz otvor na plafonu svoje ćelije. Zatvorske vlasti njegov beg nisu primetile 20 sati, a on je pobegao na Floridu, gde je pre nego što je u februaru 1978. uhapšen, napao pet devojaka, pri čemu je tri ubio, a dve su uspele da prežive strahote koje im je učinio. Na jednom od mesta napada ostala je Bandijeva fantomka, a uhapšen je malo nakon tih napada jer je vozio ukradenu – bubu. (Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.