DETINJSTVO JE PROVELA U BOLESNOM KULTU: Prisiljavali su me na odnose sa bračnim parovima, nikada nisam smela da zaplačem!
Foto: Facebook printscreen

jeziva ispovest

DETINJSTVO JE PROVELA U BOLESNOM KULTU: Prisiljavali su me na odnose sa bračnim parovima, nikada nisam smela da zaplačem!

Sa samo 11 godina postala je deo sekte koja je zlostavljala decu

Objavljeno:

Kristina Babin je sa samo 11 godina regrutovana u kult "Deca Božja" zbog čega je doživela traume koje će je obeležiti za ceo život.

"Deca Božja" su seks kult koji je šezdesetih godina u u Hantington Biču u Kaliforniji osnovao pastor i vođa sekte David Brandt Berg, koji se prozvao Mojsijem Davidom.

U svojoj ispovesti o onome što je preživela u kontroverznom kultu koji je navodno promovisaao hršćanske vrednosti, Kristina je opisala kako su članovi kulta regrutovali decu i primoravali ih na seks utroje s oženjenim parovima, tukli ih i iživljavali se nad njima.

Organizacija je u međuvremenu preimenovana u "Međunarodna porodica" i radi s djcom u više od osamdeset zemalja širom sveta, nekada je bilo društvo koje je promicalo silovanje, egzorcizme, prisilni dečji rad, i stravično fizičko, psihičko i emocionalno zlostavljanje, piše "Dejli Mejl".

"Deca Božja" su u svojim kampanjama promovisali slobodnu ljubav, tvrdeći da će se kroz seks približiti Bogu, i pripremali se za ponovni dolazak Hrista na Zemlju. U 1974. godine nazivali su se Flirty Fishing (u prijevodu: 'pecanje' zavođenjem) kao način za privlačenje novih članova seksualnim sadržajima.

Babin koja je danas 42-godišnjakinja i majka četvero dece, otkrila je uznemirujuće detalje o najužasnijem poglavlju svojeg života koje će je progoniti dokle god je živa.

- Rečeno nam je da je seks dobra stvar i da u njemu trebamo uživati - priča Babin za britanski Miror. Dodaje da je bila užasno zbunjena zbog toga što nimalo ne uživa u stvarima koje su joj se događale.

- Nisam shvatala zašto za mene to nije fantastični doživljaj kakav je trebao biti, barem prema onome što nam je prezentovano - kaže.

Njenu su majku nagovorili da uđe u kult u koji je ušlo još nekoliko porodica i koji je spolja delovao cenjeno. Babin kaže da je tokom svog boravka u sekti poslana u nekoliko zemalja u kojoj je kult imao svoja odeljenja, od Jamajke, Filipina i Japana gde je živela u komunama u kojima je proživljavala nezamislive strahote.

U komunama Babin je preuzimala obaveze odraslih, pa je tako na primer morala ustati u 7.00 sati, brinuti se za manju decu i obavljati različite kućne poslove, a umesto bajki za laku noć deca su slušala užasne priče o predstojećoj apokalipsi. Babin je kazala da se od straha znala pomokriti u krevet, ali to je morala skrivati jer bi je stariji članovi kulta zbog toga istukli.

- Dresirali su nas da budemo emocionalni roboti, uvek srećni, uvek nasmejani - šta god se dešavalo - objašnjava.

- Nismo se smeli igrati ni čitati knjige, a jedini filmovi koje smo smjeli gledati je Moje pesme, moji snovi, jer su u njemu jeca stalno srećna - priseća se Babin.

Decu su učili da ne smeju plakati, a ona koju su ipak zaplakala, dobivala su batine.

- Videla sam kako su istukli dečaka jer se namrštio, a jednog su dečaka bacili kroz japanski papirnati prozor jer nije mogao prestati plakati - kazala je Babin.

U 1976. ženske članice kulta uključivane su u kampanju nazvanu Flirty Fishing tokom koje su morale iskazati svoju ljubav prema Bogu tako što su se upuštale u seksualne odnose s potencijalnim članovima kulta kako bi ih namamile da postanu redovni pripadnici sekte.

- Kult je privlačio otpadnike, narkomane i ljude s psihičkim problemima - objasnila je za Miror. Dodaje i da su ih 'uveravali da ih ljudi iz spoljneg sveta ne razumeju, da dolazi kraj sveta te da ćemo umreti kao mučenici'.

Kad je navršila 20 godina, skupila je hrabrost i napustila je kult nakon što je zatrudnela s muškarcem kojeg je upoznala u komuni u Luizijani.

Sredinom osamdesetih, otkrivene su nastrane prakse i maltretiranja dece i privukao pažnju policije, pa je kult promijenio ime u "Porodica". Neki od članova su zbog optužbi za silovanje maloletnika počinili samoubistvo.

Osnivač kulta David Berg je pobegao 1993. a nakon njegove smrti 1994. godine, organizaciju je preuzela dugogodišnja članica Karen Zerbi.

Među bivšim članovima kulta su i neke slavne osobe koji su takođe regrutovani kao deca, uključujući holivudske glumce Joakina Finiksa i Rouz Mekgovan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.