NEVREME NAPRAVILO HAOS U SLOVENIJI: Vetar čupao drveće i nosio krovove, evo koji delovi zemlje su NAJVIŠE STRADALI
Emir Kusturica i Sandro Veronezi, Foto: Zorana Jevtić

vremenska nepogoda

NEVREME NAPRAVILO HAOS U SLOVENIJI: Vetar čupao drveće i nosio krovove, evo koji delovi zemlje su NAJVIŠE STRADALI

Očekuje se da će se vreme postepeo stabilizovati u sredu

Objavljeno: 13:49h

Slovenačke vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, naročito na severoistoku te zemlje. Narandžasto upozorenje je na snazi za celu Sloveniju, a na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje sa gradom, javlja "Večernji list".

Zapadni delovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedeljak uveče i utorak ujutro pogodilo tu zemlju.

U pojedinim delovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje. Bez struje je ostalo oko 1.800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, saopštio je "Elektro Maribor".

Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima "Elektro Celja", bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1.500 korisnika. Pojedini vozovi kasniće zbog nevremena, saopštile su Slovenačke železnice.

U severnom delu Primorske pao je grad koji je oštetio krovove, prozore i automobile. Oko 6.000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje, gde su snažni udari vetra čupali drveće i rušili krovove.

Očekuje se da će se vreme postepeo stabilizovati u sredu.

Bonus video:

00:19

Superćelijska oluja u Beogradu 5

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.