OGLASILE SE VLASTI SAMOPROGLAŠENIH REPUBLIKA U UKRAJINI: Ovo je SAOPŠTENO!
Rat, Foto: EPA-EFE/DAVE MUSTAINE

pakao

OGLASILE SE VLASTI SAMOPROGLAŠENIH REPUBLIKA U UKRAJINI: Ovo je SAOPŠTENO!

Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, dodao je da njegova zemlja ne planira da silom oslobodi teritorije koje drže proruske snage, navodeći da je totalna invazija Rusije na Ukrajinu malo verovatna

Objavljeno: 21:00h

Vlasti samoproglašenih republika u Donbasu u istočnoj Ukrajini saopštile su danas da ne vide smisao u pristanku na hitne razgovore sa vladom u Kijevu, nakon sve većeg intenziviranja oružanog sukoba između dve strane, prenosi Rojters pozivajući se na agenciju Interfaks.

Rojters navodi i da je novinska agencija RIA Novosti prenela izjavu zvaničnika samoproglašene Donjecke Narodne Republike koji su poručili da bi pristali na takve razgovore samo ako na stolu budu bili konkretni predlozi o kojima bi se raspravljalo.

Najviši ukrajinski bezbednosni zvaničnik Oleksij Danilov danas je optužio Rusiju da organizuje provokacije u istočnoj Ukrajini kako bi izazvao tu zemlju da uzvrati.

On je istovremeno dodao da će se Ukrajina držati mirnih načina za rešenje krize, preneo je Rojters.

Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, dodao je da njegova zemlja ne planira da silom oslobodi teritorije koje drže proruske snage, navodeći da je totalna invazija Rusije na Ukrajinu malo verovatna, navodi Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.