OGLASIO SE UKRAJINSKI PREDSEDNIK: Evo šta je Zelenski imao da kaže povodom RAKETIRANJA obdaništa!
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

TENZIJE NE JENJAVAJU

OGLASIO SE UKRAJINSKI PREDSEDNIK: Evo šta je Zelenski imao da kaže povodom RAKETIRANJA obdaništa!

Proruske snage su jutros optužile ukrajinske vladine snage da su četiri puta u protekla 24 časa otvorile vatru na njihovu teritoriju

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da su proruske snage u Donbasu raketirale jedno obdanište i da to predstavlja "veliku provokaciju".

- Važno je da diplomate i OEBS nastave posmatračke aktivnosti kao dodatna (sredstva) odvraćanja. Potreban nam je efektivan mehanizam za beleženje svih kršenja prekida vatre - naveo je Zelenski na Tviteru.

Proruske snage su jutros optužile ukrajinske vladine snage da su četiri puta u protekla 24 časa otvorile vatru na njihovu teritoriju, dok je Ukrajina optužila pobunjenike da su ispalili granate, od kojih su neke navodno pogodile zgradu obdaništa.

1 / 6 Foto: Profimedia

Samoproglašena Luganska Narodna Republika (LNR) je saopštila da su ukrajinske snage upotrebile minobacače, granate i pucale iz mitraljeza u četiri odvojena incidenta.

- Oružane snage Ukrajine grubo su prekršile režim prekida vatre, koristeći teško naoružanje, koje bi, prema sporazumima iz Minska, trebalo da bude povučeno - navodi se u saopštenju snaga LNR-a.

Nakon toga se oglasila ukrajinska vojska, koja je saopštila da su proruske snage granatirale selo Stanica Lugansk, i da je kao posledica upotrebe teškog artiljerijskog naoružanja pogođena zgrada obdaništa.

Vrtić u Ukrajini
foto: Printscreen/Twitter/@Conflicts

- Prema preliminarnim podacima, dvoje lica je doživelo šok usled eksplozije granata - saopštile su ukrajinske snage.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.