TAJNI ŽIVOT Fidela Kastra: SKRIVENE žene, LJUBAVNICE i deca kubanskog predsednika (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP / Javier Galeano

el comandante private

TAJNI ŽIVOT Fidela Kastra: SKRIVENE žene, LJUBAVNICE i deca kubanskog predsednika (FOTO) (VIDEO)

Javnost na Kubi decenijama je znala vrlo malo o privatnom životu, suprugama, švalerkama i deci svog voljenog predsednika
Objavljeno:

Sa lažnim imenom, Hose Raul, Fidelito je studirao nuklearnu fiziku u Rusiji. Oženio se Ruskinjom. Po mnogočemu je isti otac: voli moć, a ulicama Havane uvek je išao okružen gomilom telohranitelja.

Za razliku od odnosa sa Mirtom, koji je bio hladan i bez emocija, Kastrova veza sa Natalijom Revueltom bila je puna strasti. Za Nataliju se govorilo da je najlepša žena koja je ikad hodala ulicama Havane. Bila je udata za lekaraa Orlanda Fernandeza, a dugo je bila simpatizer Kastrovih ideja. Počela je da se druži sa njim, a potom mu postala i ljubavnica. Godinu dana nakon što se Kastro razveo od Mirte, Natalija je rodila ćerku Alinu, koja je Kastrova jedina ćerka.

foto: Reuters / Prensa Latina

Kastro je 1993. saznao da Alina namerava da napusti Kubu i naredio svojim špijunima da je spreče u tome. Međutim, na Božić iste godine Kastro je saznao da je Alina pobegla iz domovine, maskirana, sa perikom na glavi i sa lažnim španskim pasošem. Pomogli su joj saradnici iz inostranstva. Kastro je poludeo, a svojim špijunim je poručio im da su nesposobne budaletine.

Alina se više nikada nije vratila na Kubu. U Majamiju ju je, 15 godina kasnije, sreo jedan od bivših Kastovih telohranitelja. Alina je živela skromno i nikada se nije okoristila o Kastrove veze.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.