TAJNI ŽIVOT Fidela Kastra: SKRIVENE žene, LJUBAVNICE i deca kubanskog predsednika (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP / Javier Galeano

el comandante private

TAJNI ŽIVOT Fidela Kastra: SKRIVENE žene, LJUBAVNICE i deca kubanskog predsednika (FOTO) (VIDEO)

Javnost na Kubi decenijama je znala vrlo malo o privatnom životu, suprugama, švalerkama i deci svog voljenog predsednika
Objavljeno:

Osmoro dece, brojne ljubavnice, kao i suprugu Fidel Kastro je u velikoj meri uspeo da drži u tajnosti. Prvo se oženio Mirtom Dijaz - Balart, pripadnicom više srednje klase. Učiteljica Dalija Soto del Vale bila mu je druga supruga. Prvu suprugu je varao sa prelepom Natalijom Revueltom, a Daliju sa svojom sekretaricom Selijom Sančez, koja je 30 godina bila njegova bliska saradnica.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To, ipak, nisu bile njegove jedine ljubavnice: Huana Vera, odnosno Huanita, bila je njegov prevodilac za engleski i visoko rangirana u tajnoj službi, Glejdis je bila stjuardesa koja je sa njim putovala u inostranstvo, Pilar, odnosno Pili, bila je njegov prevodilac za francuski. One su naravno bile samo neke od Kastrovih ljubavnica.

foto: Reuters / Claudia Daut

Kubanci o tome nisu imali pojma. Javnost je decenijama znala vrlo malo o privatnom životu svog predsednika. Najstarije Kastrovo dete (barem ono koje je priznao) je Fidelito, Fidel junior. Fidelito je jedino dete koje je Mirta rodila. Ubrzo nakon medenog meseca kojeg je sa Kastrom provela u Njujorku, Mirta više nije bila zanimljiva Kastru, pa su se 1955. godine razveli, a Kastro je dobio starateljstvo nad sinom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.