NAJDISKUTABILNIJI KABINET U ISTORIJI SAD! Tramp računa na kontroverzne političare, bogataše, ali i svog sina?! (FOTO)
Foto: Reuters/mike Segar

Koga možemo da očekujemO?

NAJDISKUTABILNIJI KABINET U ISTORIJI SAD! Tramp računa na kontroverzne političare, bogataše, ali i svog sina?! (FOTO)

Očekuje se da će Tramp nagraditi ljude koji su ostali uz njega tokom jedne od najprljavijih predsedničkih kampanja u istoriji SAD određenim pozicijama i funkcijama u njegovom Kabinetu
Objavljeno:

Državni sekretar

foto: AP

Njut Gingrič, čovek koji se povukao iz trke za predsedničkog kandidata Republikanske stranke na prethodnim izborima i jedan od najglasnijih Trampovih pristalica, sigurno jeste opcija, ali se tu nalazi i Bob Korker, trenutni predsednik Odbora za spoljne poslove američkog Senata. Senator Tenesija otkrio je da će "sigurno razmisliti" o preuzimanju nove funkcije.

S druge strane, Tramp razmišlja i o bivšem američkom ambasadoru Ujedinjenih nacija Džonu Boltonu.

Sekretar za finansije

Tramp je ranije naglasio kako posao novog sekretara za finansije želi da ponudi 17-godišnjem veteranu Goldman Saksa Stivenu Manuhinu koji trenutno radi kao predsednik i izvršni direktor privatne investicione firme "Dune Capital Management".

foto: Beta

Sekretar za odbranu

Među odbrambenim zvaničnicima republikanske stranke koji bi mogli da se pridruže Trampovoj amdinistraciji jeste i Sesion, bliski saradnik, koji se pominje kao potencijalni sekretar odbrane.

foto: AP

Takođe, nekadašnji sekretar odbrane Stiven Hedli, kao i Džim Talent pomenuti su kao potencijalni kandidati.

Bliski prijatelj Trampa i penzionisani general-potpukovnik Majk Glin, moraće da izađe iz Kongresa ukoliko želi mesto sekretara odbrane s obzirom da zakon penzionisanim vojnim službenicima nalaže sedam godina čekanja pre nego što postanu civilni lideri u Pentagonu.

Međutim, glavni vojni savetnik novog šefa države verovatno će završiti na nekom drugom mestu u administraciji. S druge strane, republikanac Dankan Hanter mogao bi da uđe u uži izbor za neku od visokih pozicija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.