DŽONSON JE ZA SASTANAK G7 ŠTO PRE: Tiče se situacije u AVGANISTANU!
Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

haos

DŽONSON JE ZA SASTANAK G7 ŠTO PRE: Tiče se situacije u AVGANISTANU!

Britanski premijer je, kako se dodaje, naglasio i potrebu da se dogovore zajednički međunarodni standardi o ljudskim pravima kojih će se pridržavati svaka buduća talibanska vlada

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson planira da što je pre moguće održi virtuelni sastanak lidera Grupe sedam (G7) kako bi se razgovaralo o situaciji u Avganistanu, saopšteno je danas iz njegove kancelarije, nakon što je Džonson ranije danas razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

„Oba lidera odlučila su da iskoriste svoj bilateralni i multilateralni uticaj kako bi ohrabrili međunarodne partnere da usvoje zajednički pristup za predstojeće izazove“, saopšteno je iz Dauning strita nakon što je dvoje lidera razgovaralo telefonom, a prenosi agencija Rojters.

Britanski premijer je, kako se dodaje, naglasio i potrebu da se dogovore zajednički međunarodni standardi o ljudskim pravima kojih će se pridržavati svaka buduća talibanska vlada.

„Premijer je izneo svoju nameru da sazove lidere G7 na virtuelni sastanak kako bi o tome razgovarali što je pre moguće“, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

04:24

28. JULA 1914. GODINE JE TELEGRAMOM AUSTROUGARSKE OBJAVLJEN RAT SRBIJI: Istoričar Vladimir Jovanović o dešavanjima u tadašnjoj ratnoj prestonici, Nišu

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.