Erdogan ruši Kemala Ataturka! Optužio ga za predaju ostrva Grčkoj i najavio borbu do kraja!
Foto: AP

Istorijski momenat

Erdogan ruši Kemala Ataturka! Optužio ga za predaju ostrva Grčkoj i najavio borbu do kraja!

On optužuje heroja Turske da je faktički poklonio egejska ostrva Grčkoj 1923. godine
Objavljeno:

Ono što je u Jugoslaviji bio Tito, u drevnom Egiptu faraon, a u Jagodini Palma, to je u Turskoj već skoro ceo vek Kemal Ataturk, otac moderne turske države i čovek koji ih je faktički uveo u savremeni svet.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Turskoj se menjaju političke partije na vlasti, modni stilovi i predsednici, ali odanost Ataturku i njegovim idejama ostaje. Najveća sila koja stoji verno uz sliku Kemala je vojska, jedna od najmoćnijih u ovom delu sveta.

Međutim...

Prebili gradonačelnika jer je hteo da pruži utočište migrantima! (FOTO)

Posle obračuna Wannabe Ataturka, Redžepa Tajipa Erdogana, sa vojskom, posle neuspelog puča ranije ove godine, na red je došao i sam Ataturk!

Turski predsednik, naime, trenutno je na zadatku rušenja kulta ličnosti Kemala (i cementiranju kulta svoje sopstvene ličnosti). On je pre samo tri dana dobro "opleo" po Ataturku, optuživši njega i kemaliste da su krivi za gubitak egejskih ostrva posle rata sa Grčkom 1922. godine.

foto: AP

- Mi smo predali grupu ostrva Lozanskim mirom - rekao je Erdogan pred grupom svojih vatrenih pristalica. - Ovo što se desilo u julu bio je novi rat za nezavisnost Turske!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.