Izveštaj koji će promeniti svet: Dejvid Kameron je kriv za uspon Islamske države i migrantsku krizu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters, Fonet

BRITANAC KRIV ZA SVE

Izveštaj koji će promeniti svet: Dejvid Kameron je kriv za uspon Islamske države i migrantsku krizu! (FOTO) (VIDEO)

Oštra presuda došla je samo dan nakon Kameronove iznenadne izjave da će napustiti Vestminster
Objavljeno:

U izveštaju stoji:

* Odbor je video "kako ne postoje dokazi da je britanska vlada sprovela adekvatnu analizu prirode pobune u Libiji".

* Nije bilo "definisanja strateškog cilja" - što znači ograničenu intervenciju u zaštiti civila tokom "promene režima vojnim sredstvima".

* Nije bilo pokušaja da se "pauzira vojna akcija", kako bi se zaštitili civili i sprovela reforma Libija, umesto "usmerenja isključivo na vojnu intervenciju".

* Kameron je trebalo da iskoristi Tonija Blera zbog "kontakata i uticaja", te da pokuša da osigura Gadafijev izlaz kroz "dogovorno rešenje".

* Mnogi Libijci su učestvovali u pobuni u Iraku i borili se s Al-Kaidom u Avganistanu, što je značilo uspon militantnih ekstremističkih skupina, što je doprinelo "povećanju terorizma" u celoj regiji.

Samo šest meseci nakon slanja vojske, u saradnji s Francuskom, osioni gospodin bio je u poseti ostrašćenim Libijcima zajedno s francuskim predsednikom Nikolasom Sarkozijem. Njih dvojica su obećali potporu za budućnost, u vidu podrške od ove dve zemlje u oporavku od revolucije.

foto: Reuters, Fonet

Kraj jedne ere: Dejvid Kameron se povlači i iz parlamenta!

Obećanje se pokazalo kao prazna priča, što je Islamskoj državi dalo priliku da preuzme kontrolu nad delom zemlje i pokrenulo talas migranata prema Evropi. Nakon četiri decenije Gadafijeve vladavine, Libija se suočila sa velikim izazovom, iz kojeg još uvek nije izašla.

(AS / Independent)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.