OVOJ ŽENI JE UKINUTO PRAVO NA ŽIVOT: SUD je proglasio MRTVOM pre 3 godine!
Tužilac tvrdio da je Pušen mrtva bez ikakvih dokaza, Foto: Profimedia

duh francuske

OVOJ ŽENI JE UKINUTO PRAVO NA ŽIVOT: SUD je proglasio MRTVOM pre 3 godine!

Iako je Žen Pušan živa i zdrava, tri je godine provela pokušavajući u to uveriti francuske vlasti

Objavljeno:

Nakon što ju je sud proglasio mrtvom, Pušan je tri godine pokušavala da dokaže suprotno. Ova 58-godišnjakinja iz Sent Džozefa u blizini francuskog Liona ne postoji od 2017. u očima francuske administracije, a sve nakon dugotrajnog pravnog spora s bivšom zaposlenom njene firme za čišćenje.

"Otišla sam kod advokata koji je rekao da će se sve brzo rešiti jer sam bila kod lekara koji je potvrdio da sam itekako živa. Ali, budući da je postojala presuda, to nije bilo dovoljno, rekla je Pušan lokalnim novinarima.

Žen Pušan
foto: Profimedia

Njen advokat Silvejn Kormi i sam je ostao zaprepašten.

"To je zaista luda priča. Nisam mogao da verujem. Nikad nisam mislio da bi sudija nekoga proglasio mrtvim bez potvrde. Ali tužilac je tvrdio da je gospođa Pušan mrtva, bez ikakvih dokaza, a svi su mu poverovali. Nisu proveravali, kaže advokat za AFP.

Sudija ju je proglasio mrtvom u novembru 2017. nakon više od desetogodišnje pravne borbe s nezadovoljnom bivšom zaposlenom.

Naime, radni sud je 2004. naredio da Pušan plati bivšoj zaposlenoj koja je navodno otpuštena nakon što je Pušanina firma izgubila vredan ugovor. Bivšoj zaposlenoj je trebala da plati odštetu od oko 14.000 eura. Budući da se slučaj vodio protiv njene firme, a ne protiv nje lišno, presuda nikad nije izvršena. Zaposlena je 2009. godine ponovno tužila, no slučaj je odbačen.

Žen Pušan
foto: Profimedia

Verujući da je Pušan mrtva, žalbeni sud je 2016. godine naložio njenom sinu i suprugu da plate odštetu. Godinu kasnije je zaposlena obavestila viši sud da njena pisma bivšoj šefici nisu dostavljena te da je ona umrla. Pušan je izbrisana iz službene evidencije, što je poništilo njen lični iskaz, vozačku dozvolu, bankovne račune, zdravstveno osiguranje i ostale službene dokumente potrebne za dokazivanje njenog postojanja.

Dok je njen advokat ove nedelje zatražio službeno poništenje njene navodne smrti, Pušan je optužila bivšu zaposlenu da je izmislila smrt u pokušaju da izvuče novčanu korist od njene porodice. Advokat te zaposlene iepak tvrdi da je sama Pušan inscenirala vlastitu smrt kako bi izbegla plaćanje odštete i duga, a ona je te optužbe odbacila.

Žen Pušan
foto: Profimedia

"Nemam lišne dokumente, zdravstveno osiguranje, ne mogu bankama dokazati da sam živa", požalila se i dodala:

"Vreme je da neko kaže stop. Ako se ja ne izborim sama, niko to neće učiniti umesto mene. Baka mog supruga ima 102 godine. Mnogo toga je proživela, uključujući i rat, no za ovakvo nešto nikad nije čula", zaključila je Pušan.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.