NAVALJNI SE 17. JANUARA VRAĆA U RUSIJU: Oglasio se i rekao šta mu je na srcu!
Aleksej Navalni, Foto: AP

rusija

NAVALJNI SE 17. JANUARA VRAĆA U RUSIJU: Oglasio se i rekao šta mu je na srcu!

Rusko pravosudje saopštilo je juče da je primilo žalbu kojom se traži da uslovna zatvorska kazna Navaljnom bude preinačena u zatvor

Objavljeno:

Ruski opozicionar Aleksej Navalni, koji se trenutno oporavlja u Nemačkoj nakon trovanja, najavio je danas da će se vratiti u Rusiju 17. januara, uprkos pretnji zatvorskom kaznom.

- Preživeo sam. A sada (predsednik Rusije Vladimir) Putin, koji je naredio moje ubistvo..., govori svojim slugama da učine sve da se ne vratim - rekao je ovaj 44-godišnjak na video snimku objavljenom na Instagramu, dodajući da je kupio kartu za redovnu liniju 17. januara.

Navaljni dodaje da nikada nije dovodio u pitanje povratak u Rusiju. - Jednostavno zato što nisam otišao. Završio sam u Nemačkoj pošto sam stigao u kutiji za reanimaciju - rekao je on.

Ruski opozicionar se trenutno nalazi u Nemačkoj gde je prebačen u avgustu pošto mu je naglo pozlilo. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Rusko pravosudje saopštilo je juče da je primilo žalbu kojom se traži da uslovna zatvorska kazna Navaljnom bude preinačena u zatvor.

Navaljni je odmah reagovao na Tviteru navodeći da je žalbu podnela zatvorska služba (FSIN) zbog presude iz decembra 2014.

Navaljni je osudjen na tri i po godine uslovnog zatvora zbog pronevere 26 miliona rubalja iz filijale francuske kozmetičke kompanije Iv Roše (Yves Rocher). To francusko preduzeće je iste te 2014. godine saopštilo da nije pretrpelo nikakvu štetu.

Kako navodi FSIN, Navaljni nije poštovao obaveze o uslovnoj zatvorskoj kazni jer se nije vratio u Rusiju posle oporavka u Nemačkoj.

Od izlaska iz kome, Navaljni optužuje Putina da je naredio njegovo ubistvo. Kremlj je odbacio te optužbe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.