RUSKI DOKTOR GINZURG BRZO REAGOVAO: Demantovao dr Anu Popovu, tiče se RUSKE VAKCINE!
Mutacija korone zabrinula sve, Foto: printscreen

svi su zabrinuti

RUSKI DOKTOR GINZURG BRZO REAGOVAO: Demantovao dr Anu Popovu, tiče se RUSKE VAKCINE!

Eksperti demantuju tvrdnje o većoj opasnosti po zdravlje građana

Objavljeno: 11.01.2021. 15:19h

Kao što je virus korona mutirao u Velikoj Britaniji, Brazilu i još nekim drugim zemljama najverovatnije da će mutirati i u Rusiji, kazao je dr. Aleksandar Ginzurg rukovodioc centra ,,N.Gameleja,, koji je napravio prvu u svetu registrovanu vakcinu protiv kovida-19...

On je indirektno demonatovao prof. dr Anu Popovu koja je izjavila da su obe registrovane ruske vakcine efikasne protiv britanske mutacije korone.

Rus koji je stigao iz Londona doneo je u zemlju britansku mutaciju korone. Eksperti demantuju tvrdnje o većoj opasnosti po zdravlje građana.

- Centar ,,N.Gamelaja,, do sada nije dobio primerak britanskog virusa korone pa nismo ni mogli da proverimo koliko je ona efikasna protiv njega - kazao je Ginzburg.

Povod za ocenu profesorice Popove bio je taj što se u Rusiji pojavio prvi slučaj zaraze ,, britanskom koronom,,. Po povratku iz Velike Britanije u Moskvu jednom putniku je test pokazao da je zaražen tim mutiranim virusom. On nije imao klasične simptome i taj čovek se i sada dobro oseća.

U razgovoru za rusku TV profesorica, dr Ana Popova izjavila je optimistički u nedelju uveče da su dve registrovane ruske vakcine koje su napravili centri,, N.Gamaleja,, i ,,Vektor,, efikasne i protiv britanske mutacije korone virusa. Glavni sanitarni lekar Rusije Popova je kazala da ruski testovi i dijagnostika lako otkrivaju mutirani britanski virus korone.

Posle najnovije izjave dr Aleksandra Ginzburga da oni nisu uopšte dobili uzorke britanskog virusa samo po sebi se nameće pitanje na osnovu čega je profesorica Ana Popova zaključila da su obe ruske registrovane vakcine ,, apsolutno efikasne ,, i protiv britanske muitacije korone.

Ona je kazala i to da mutirani virus korone u Britaniji jeste zarazniji od korone koja je do sada kružila svetom ali da je dobro što on nema još težih posledica.

Da podsetimo 14 decembra ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkon je saopštio da su naučnici te zemlje otkrili novu mutaciju korone koja je 70 posto zaraznija od dosadašnjeg virusa korone.

Bez obzira na to što Zapad vodi pravi konkurentski rat protiv ruske vakcine ,,Sputnik,, u Africi je to cepivo već registrovao Alžir a očekuje se da će uskoro to učiniti i mnoge druge zemlje. Alžirci će početi vakcinaciju ,,Sputnikom,, u toku narednog meseca.

U Južnoj Americi vakcinu ,,Sputnik,, registravala je Bolivija, a zatim i Argentina gde je vakcinacija počela pre pet dana... Interesantno je da su u Argentini ustanovili da je od upotrebe ,,Sputnika,, pobočne efekte imalo oko jedan posto cepljenih ljudi. Njima se podigla neznačajno temperatura, a neki su imali glavobolju. Ali te nus pojave su vrlo brzo prošle. Do sada je u Argentini vakcinisano više od 35 hiljada ljudi.

Ministarstvo zdravlja Rusije dalo je dozvolu za klinička ispitivanja ,,Sputnik-lajta 2020,,. U istraživanju će učestvovati 150 dobrovoljaca.Ta vakcina će se uglavnom prodavati drugim zemljama gde je visoka zaraženost pa je potrebno što pre dati vakcinu kao preventivu. Kiril Dmitrijev direktor ruskog Fonda direktnih investicija kaže da će ta vakcina biti efikasna 85 posto slučajeva .

Okvir Skandal u Ukrajini

U Ukrajini će do 24 januara biti strogi karantin jer je broj obolelilih od korone naglo porastao. Iako koriste 90 posto ruske testove za otkrivanje zaraženosti virusom u Ukrajini vlasti uporno ne žele da izdaju dozvolu da fabrika u Harkovu počne da proizvodi po ruskoj licenci i tehnologiji vakcinu za svoje građane. Dobro upućeni kažu da je vlastima u Kijevu sugerisano u američkoj ambasadi da ne uzimaju ,,Sputnik-v,, jer bi to bio politički poraz.

Istovremeno Ukrajina ne može da nabavi zapadnu vakcinu a kažu da im je kineska skupa.

Sa vakcinom u Ukrajini jedino nemaju problema bogataši. Ko ima da plati tri hiljade evra može da dobije ,,Fajzerovu,, vakcinu koju su na čudan način dovezli iz Izraela. Informacija o tom čudnom uvozu vakcine izazvala je veliko nezadovoljstvo u Ukrajini.

Ukrajinski novinari pišu da je grupa biznismena uz pomoć političara dovezla vakcinu iz Izraela bez ikakvih dozvola. Priča je tim više interesantna jer ,,Fajzerova,, vakcina mora da se čuva u frižideri na temperaturi minus 70 stepeni.

Bonus video:

(Espreso.rs/novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media