OBJAVLJEN SRAMNI VIDEO U KOM TRAMP VRŠI PRITISAK NA ZVANIČNIKA: Okrenulo mu leđa još 10 ljudi!
Tramp zahtevao od zvaničnika da proglasi izbornu prevaru Bajdena, Foto: printscreen

završio u pravnim problemima

OBJAVLJEN SRAMNI VIDEO U KOM TRAMP VRŠI PRITISAK NA ZVANIČNIKA: Okrenulo mu leđa još 10 ljudi!

Zabeleženo je kako Donald Trump vrši pritisak na visokog zvaničnika u Georgiji da poništi izbornu pobedu Joea Bidena u državi

Objavljeno:

Na snimku, koji je Washington Post objavio i u potpunosti objavljen u nedelju, Tramp kaže džordžijskom državnom zvaničniku Bradu Raffenspergeru da "samo želim pronaći 11.780 glasova" i da "nema ništa loše u tome da kažem ... da ste preračuna to ”.

Tramp takođe pokušava zastrašiti Raffenspergera sugerišući da bi se mogao suočiti s krivičnom prijavom. Helen Sullivan ima šest ključnih pogodaka sa zapanjujuće snimke, piše The Guardian.

Snimak je izazvao široko bes među pravnicima i političkim protivnicima, a neki pozivaju na drugi opoziv, a drugi upozoravaju da je Tramp možda u pravnim problemima kad napusti Belu kuću 20. januara.

Svih 10 živih bivših američkih sekretara za odbranu, uključujući dvoje koji su radili za Trampa, pozvali su predsednika i njegove pristalice da prihvate da je izgubio na izborima.

U zajedničkom pismu bez presedana upozorili su da bi Trump mogao pokušati pokrenuti vojnu intervenciju u poslednjem pokušaju zadržavanja vlasti. Bivši sekretari rekli su da će nas takav potez "odvesti na opasnu, nezakonitu i neustavnu teritoriju".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.