NOVI DETALJI O BOMBAŠU IZ NEŠVILA: Bio je pustinjak i držao se za sebe! (VIDEO)
Eksplozija u Americi, Foto: Printscreen/Youtube

UŽASNO!

NOVI DETALJI O BOMBAŠU IZ NEŠVILA: Bio je pustinjak i držao se za sebe! (VIDEO)

"Ponekad je bio parkiran na prilazu, a ponekad u dvorištu. Danima nije bio na ulici"

Objavljeno:

U međuvremenu su se pojavili novi detalji o Entoniju Vorneru koji je odgovoran za eksploziju u Nešvilu na Božič. Njegov komšija Stiv Šmoldt rekao je za CNN da je Vorner pustinjak.

"Tamo je dugo živeo i nekako se držao za sebe. Sve što smo znali o njemu bio je nadimak Toni. Većina njegovih interakcija sa susedima mahala je preko ograde. Bio je mršaviji i imao je dugu, sedu kosu", rekao je Šmoldt.

Dodao je da je njegova supruga u subotu ujutro ispred kuće videla pripadnike SVAT-a, paravojne policijske jedinice. Varner je imao kamper koji je eksplodirao prema Šmoldt.

"Ponekad je bio parkiran na prilazu, a ponekad u dvorištu. Danima nije bio na ulici."

Još jedan Vornerov poznanik, Stiv Fridrih iz kompanije Fridrih & Klark, rekao je da je Vornera angažovao kao računarskog savetnika za svoj posao sa nekretninama.

Opisao ga je kao „dragu osobu koja nikada nije pokazivala neprofesionalno ponašanje“. Dodao je da je Vorner ranije ovog meseca objavio da se povlači.

Snage bezbednosti ne znaju koji bi motivi mogli biti za eksploziju, ali su rekli da je to bilo "namerno".

Tajnost slučaja povećava se onim što mu je prethodilo, zvukovima pucnjave, a zatim kompjuterski generisanim ženskim glasom koji odbrojava od vozila do eksplozije.

"Evakušite se, postoji bomba. Bomba u ovom vozilu će eksplodirati", rekao je ženski glas preko zvučnika. Policija je evakuisala obližnje kuće i zgrade i pozvala pirotehničare, ali su oni stigli tek nakon eksplozije.

Fotografija kampera pre eksplozije je kasnije objavljena. Prema policiji, kamper je stigao na mesto gde je eksplodirao četiri sata ranije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.