OSAM DANA NEMAJU NIJEDNOG ZARAŽENOG OD KORONE: Tajna je u jednoj stvari, evo kako im to polazi za rukom
Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAMES ROSS

SJAJNE VESTI

OSAM DANA NEMAJU NIJEDNOG ZARAŽENOG OD KORONE: Tajna je u jednoj stvari, evo kako im to polazi za rukom

"Biće to veliki koraci, približiće nas normalnom u odnosu na prethodnih šest ili sedam meseci, što je veoma važno", rekao je Endrjuz

Objavljeno:

Australijska država Viktorija je osmi dan zaredom bez novih slučajeva zaraze korona virusom i bez smrtnih slučajeva, te je ;u isčekivanju povratka u normalan život, bez ograničenja kretanja van Melburna i nastavka letova za Nju Zeland.

.Očekuje se da će premijer Viktorije Danijel Endrjuz ;sutra najaviti još jedno ublažavanje mera, uključujući uklanjanje takozvanog "čeličnog prstena" u Melburnu, gde je kretanje ograničeno u radijusu od 25 kilometara.

Stanovnicima Melburna će biti dozvoljeno putovanje po celoj državi, a očekuje se da će se sloboda kretaja proširiti kada se granica sa državom Novi Južni Vels ponovo otvori za stanovnike Viktorije 23. novembra.

"Biće to veliki koraci, približiće nas normalnom u odnosu na prethodnih šest ili sedam meseci, što je veoma važno", rekao je Endrjuz.

U ponedeljak će se se obnoviti direktni letovi sa Novog Zelanda, što će posle 30 juna biti prvi medjunarodni let za Melburn.

Najnoviji talas virusa u Viktoriji, koji je rezultirao sa više od 18.000 infekcija i 800 smrtnih slučajeva, izazvan je infekcijom zaposlenih u dva hotela koja su bila karantin za one koji dolaze iz inostranstva.

Tri druge australijske države, Zapadna Australija, Novi Južni Vels i Južna Australija, prijavile su ukupno 12 lokalno prenetih slučajeva zaraze u protekla 24 sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.