ŠOKANTANO, STRADANJE JERMENSKIH VOJNIKA: Azeri im "počistili" specijalne snage (VIDEO)
Operacija, Foto: Printscreen youtube

SVET

ŠOKANTANO, STRADANJE JERMENSKIH VOJNIKA: Azeri im "počistili" specijalne snage (VIDEO)

Otkriveno je da je diverzantska izviđačka grupa, koju su činili pripadnici jermenskih specijalnih snaga pokušala da priđe odbrambenoj liniji naših snaga s ciljem izvođenja provokativne akcije

Objavljeno:

U subotu je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane najavilo "uništenje diverzantske izviđačke grupe" jermenskih specijalnih snaga, ukazujući na to da je pokušalo da se infiltrira u mesta azerbejdžanske vojske s ciljem izvođenja "provokativna operacija".

U podne 31. oktobra, otkriveni su pokreti neprijateljskih vojnih vozila koja su prevozila ljudske snage prema našim lokacijama. Otkriveno je da je diverzantska izviđačka grupa, koju su činili pripadnici jermenskih specijalnih snaga, pokušala da priđe odbrambenoj liniji naših snaga s ciljem izvođenja provokativne akcije - objavilo je Ministarstvo.

- Vojno vozilo uništeno je iz prvog pokušaja, dok je diverzantska izviđačka grupa pokušala da pobegne. Otkriveno je drugo vozilo koje napušta područje. Ovo vozilo, prepuno naoružanih vojnika, odmah je uništeno preciznim direktnim udarom - dodato je u izveštaju Ministarstva.

foto: Printscreen youtube

Ministarstvo je takođe objavilo video zapis koji dokumentuje proces gađanja jermenske grupe specijalnih snaga.

Podsećamo, 27. septembra izbili su oružani sukobi na liniji kontakta azerbejdžanskih i jermenskih snaga u Karabahu i susednim oblastima, u najopasnijoj eskalaciji dve strane u skoro tri decenije, usred međusobnih optužbi za početak borbi i dovođenje stranih militanata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas/AMN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.