EVROPA PONOVO PRED ZATVARANJEM: Ove države imaju najstrože mere (PHOTO)
Mere se značajno razlikuju od države do države, Foto: Printscreen / statista.com

covid 19

EVROPA PONOVO PRED ZATVARANJEM: Ove države imaju najstrože mere (PHOTO)

Ponovno zatvaranje država u Evropi započelo je u Irskoj 22. oktobra

Objavljeno:

Kao i kod prvog talasa zatvaranja na proleće, ograničenja koja imaju za cilj obuzdavanje ponovnog širenja COVID 19 u Evropi odvijaju se veoma brzo.

Španija i Francuska, u kojima se drugi talas zaraze širio od sredine jula, prednjače u lokalnim zatvaranjima države od sredine oktobra. Iako je Francuska najavila zatvaranje državnih granica u petak, Španije za sada postepeno zaključava nekoliko glavnih provincija.

Nemačka ih sledi i najavljuje zatvaranje države od 2. novembra. Velika Britanija uvodi složene, lokalizovane sisteme za Englesku i Škotsku, dok su Vels i Severna Irska već pod ključem.

Ponovno zatvaranje država u Evropi započelo je u Irskoj 22. oktobra.

Nekoliko zemalja - Belgija, Luksemburg, Slovenija, Slovačka - uvele su policijski čas da spreče širenje koronavirusa, zabranjujući svojim građanima/kama da se kreću tokom noćnih sati bez opravdanog razloga.

Italija, koja se nalazi u mnogo boljoj situaciji nego u prvom talasu, do sada je uvela samo lokalizovane policijske časove, ali je i izmenila nacionalne zakone o obaveznom zavaranju restorana i kafića do 18 časova. Slične mere su primenjene i u Hrvatskoj i Danskoj, u manjoj meri i Holandiji i Poljskoj.

Kao i kod prvog talasa, mere se značajno razlikuju od države do države. Na primer, dok Nemačka poziva svoje stanovnike da ostanu kod kuće, strožije mere sprovode se u Španiji i Francuskoj. Inače, većina država ističe da će mere biti ublažene brže nego u prvom talasu, počev već od decembra.

foto: Printscreen / statista.com

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Statista.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.