Gejevi vladaju svetom! Ovo su političari koji ne kriju svoju homoseksualnost (FOTO)
Foto: AP / Yves Logghe, Profimedia

Gej je OK!

Gejevi vladaju svetom! Ovo su političari koji ne kriju svoju homoseksualnost (FOTO)

Led su probili premijeraka Islanda i premijeri Belgije i Luksemburga
Objavljeno:

Javno deklarisani homoseksulaci na političkoj sceni Evrope su i irski ministri za socijalnu zaštitu Leo Varadkar i za zajednice i ravnopravnost Pet Kerej, zatim Edgar Rinkevič - ministar spoljnih poslova Letonije i Tobias Bilstrom - potpredsednik švedskog parlamenta i bivši ministar za migracije i azil.

foto: Edgar Rinkevič, Foto: Fonet / Dragan Antonić

O svom seksualnom opredeljenju javno su se izjasnili i bivši holandski ministri finansija Jan Kes de Jager i ekonomije Jop Vijn, bivši norveški minstar finansija Per Kristian Fos, bivši češki ministar transporta Gustav Slamečka, kao i nekadašnjie ministri za životnu sredinu Finske - Peka Havisto, Italije - Alfonso Pekoraro Skanio i Švedske - Andreas Karlgren.

Nama poznata austrijska političarka, potpredsednica Evropskog parlamenta i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček je i kopredsednica Međunarodne grupe za prava LGBTI osoba.

foto: Beta / Nenad Petrović

Zanimljiv podatak je i to da je britanski parlament, nezvanično, prozvan "naj gej parlamentom na svetu", budući da ima najveći broj javno deklarisanih gej poslanika na svetu - 32 od 650.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.