TATJANU I SERGEJA JE SPOJIO DUG OD 2.000 EVRA! Sad PLJAČKAJU šta stignu, odnose MILIONE
Poternica je izdata na teritoriji cele Rusije, Foto: ГУ МВД России по Иркутской области

BONI I KLAJD

TATJANU I SERGEJA JE SPOJIO DUG OD 2.000 EVRA! Sad PLJAČKAJU šta stignu, odnose MILIONE

Sergeju i Tatjani suđeno je u Sibiru, on je osuđen na 11, a ona na 9 godina zatvora zbog brojnih krivičnih dela

Objavljeno:

Tatjana Nikitina (25) i Sergej Ustujgov (31) prozvani su Bonijem i Klajdom iz Sibira. Pljačkaški par iz Irkutska već duže vreme uzmiče policiji, a narod je polako počeo da navija za njih…

Prvi put se za Sergeja čulo u decembru 2013. godine, baš u novogodišnoj noći, kada je u policijsku stanicu ušetala žena sva očajna tražeći sina koji je nestao.

– On je psiholog, ali sad je počeo da se bavi nekim čudnim poslovima – tvrdila je uznemirenim policajcima majka držeći u ruci čvrsto Sergejevu fotografiju. Međutim, posteri sa opisom nestali mladić ubrzo su zamenjeni posterom “traženi begunac”, a na oba je bila baš Sergejeva fotografija…

Tako je njegova majka saznala da je živ… Možda ne spava u toplom, ali spava na zlatu i ne mora za njega da se brine. Samo par dana pre nego što je za njim raspisana poternica, a nedugo nakon što je majka prijavila njegov nestanak, Sergej je orobio jednu zlataru i odneo nakit vredan najmanje 3 miliona rubalja (oko 33.000 evra).

Sergej u pljačku nije krenuo sam, društvo mu je pravila tada 18-godišnja Tatjana, koja mu je postala verni partner u svim akcijama.

Dug od 2.000 evra spojio Tanju i Sergeja

U pljačkanje sa Sergejem je krenula nakon što nije mogla da izmiri dug od 200.000 rubalja (oko 2.000 evra) jer je ostala bez posla. Počela je da se svađa sa roditeljima jer su je poverioci svaki čas zvali na kuću i tada je odlučila da napusti porodični dom. Uselila se kod prijatelja, kojeg je takođe poznavao i Sergej. Tako su se upoznali.

– Dužna si pare, treba od nečega da živiš, pristani da radiš sa mnom i dobro ćeš zarađivati – rekao je prijatelj ubeđujući Tatjanu da se priključi njemu i Sergeju u pljački.

Nije mogla da odoli. Pridružila im se. Dobila je uniformu i nož. Krenuli su sitno, lokalne bakalnice, potom benzinske pumpe, prešli su na zlatare, a onda na pošte… Princip je uvek bio isti – uleću sa maskama, upere pištolj u pripadnika obezbeđenja ili prodavca, nateraju sve pristune da legnu na pod, pokupe pare iz kase i nestaju bez traga.

Izveli su na desetine pljački dok nisu prvi put identifikovani. Policija je uspela da uđe u trag automobilu kojim su pobegli sa mesta zločina. Ispostavilo se da je registrovan na drugara u čijem stanu su se Tatjana i Sergej upoznali.

Tatjana je slušala preko telefona kako policajci urlaju dok upadaju u stan i hapse njenog prijatelja. Odmah je pozvala Sergeja i rekla mu da odmah treba da napuste grad. Ubrzo je za njima raspisana poternica na teritoriji čitave zemlje. Od dela plena kupili su motocikl kojim su prešli 5.000 kilometara, stopirali su i pešačili, niko nije mogao da im uđe u trag…

Kad su ostali bez para, krenuli ponovo u akciju

U jesen 2016. godine, kada im je ponestalo para, krenuli su da pljačkaju u oblastima Krasnodara.

Od oktobra do juna naredne godine registrovano je 15 pljački prodavnica u Krasnodaru. Pljačkaši su imali isti princip rada kao oni iz Irkutska. Međutim, lokalna policije je bila ubeđena da pljačke izvršavaju dvojica muškaraca, jer Tatjana nikad nije progovarala. Međutim, jednom je ona dreknula na radnika jedne prodavnice tražeći novac. Kada je on policiji ispričao taj detalj, inspektori su sabrali dva i dva, i shvatili da su Boni i Klajdu iz Sibira ušli u trag.

Toga nije bio svestan Sergej, kojem je bilo dosta da “pazari na sitno”, pa je osmislio plan kako da odradi pljačku koja će im omogućiti da budu mirni godinama. Rešio je da udari na poslovnicu jedne banke, u elitnom delu Krasnodara. Računao je da će biti dobar oko 15 miliona rubalja.

Nedeljama se pripremao za ovu pljačku. Išao je više puta u banku, predstavljajući se kao klijent. Snimao je gde su sve postavljene kamere, gde stoji obezbeđenje, znao je svaki detalj, kako svaki radnik diše, ali noć uoči akcije Tatjana mu je rekla da neće poći sa njim… Sergej nije želeo da odustane, krenuo je u akciju sam.

– Ovo je pljačka! Ruke uvis – povikao je Sergej kao i obično preteći pištoljem.

Prišao je službenici za šalterom i naredio joj da mu napuni torbu novcem. Ona je, dok je ubacivala novčanice u torbu pritisnula i alarm. Sergej je shvatio šta je uradila i da ima sekund da odluči šta će da uradi – pobegao je, praznih šaka.

Posle se vratio Tatjani, ali nisu dugo uživali, jer su uhvaćeni u junu 2017. godine. Tatjana je prethodno videla policajca kako šeta u komšiluku gde su živeli i propituje stanare. U panici, ona i Sergej su spakovali kofere i napustili stan bez da su gazdi platili kiriju. Upravo je besan gazda pomogao policiji da ih uhvati jer je došao u stanicu i dao Tatjanin pasoš i opisao kako izgleda njen cimer… Posle toga je sve bila rutina. Uhapšeni su čim su se uselili u novi stan.

Posle dve godine “misteriozno” pušteni iz zatvora

Sergeju i Tatjani suđeno je u Sibiru, on je osuđen na 11, a ona na 9 godina zatvora zbog brojnih krivičnih dela. Međutim, oni su posle dve godine nekako pušteni na slobodu i naselili su se u jednom soliteru u Irkutsku, nikom nije jasno kako… Sumnja se da su namerno pušteni kako bi za policiju odradili neki posao. Međutim, nije prošlo mnogo, Tatjana i Sergej su se opet dali u beg i sada se za njima opet traga.

Poternica je izdata na teritoriji cele Rusije… Policija zaustavlja kamione i kontroliše prikolice, kabine, gledaju ispod svakog kamena ne bi li našli mladu devojku kratke plave kose sa tetovažom na nevoj podlaktici.

– Imala je zelene pantalone i sivi džemper na dan bekstva. Sergej je bio u tamnoj trenerci i tamno zelenoj majici. Ima smeđu kratku kosu i fali mu jedan zub, jedinica gore desno – stoji u saopštenju policije.

Ruske vlasti spremne su da plate ozbiljne pare onom ko im pomogne da uhvate sibirskog Bonija i Klajd.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.