FILMSKA SUDBINA KINESKIH BONI I KLAJDA: Njega STRELJALI, nju uhvatili posle 20 GODINA - pomoću strašne tehnologije!
Fa je streljan, a Lao je uhvaćena sada, Foto: Police handout

kineski zastrašujući sistem nadzora

FILMSKA SUDBINA KINESKIH BONI I KLAJDA: Njega STRELJALI, nju uhvatili posle 20 GODINA - pomoću strašne tehnologije!

Lao Rongži (45) i njen dečko su zamapćeni kao kineski "Boni i Klajd"

Objavljeno: 16:12h

Kineska policija je uhapsila ozloglašenog osumnjičenog ubicu koja je bila u bekstvu 20 godina.

Lao Rongži (45) i njen dečko su zamapćeni kao kineski "Boni i Klajd". Par je optužen za pljačku i ubistvo sedam ljudi u različitim gradovima tokom devedesetih.

Njenog bivšeg partnera Fa Zinga je policija uhvatila tokom dramatične racije 1999. godine, a potom ga streljala, dok je Lao ostala skrivena dok prošle nedelje nije uhvaćena pomoću kamera za prepoznavanje lica.

Lao i Fa, iz južne provincije Jiangki, izvršili su zločine između 1996. i 1999. godine. Navodi se da je Lao, bivša učiteljica u osnovnoj školi, odgovorna za pronalazak bogatih muškaraca i njihovo privlačenje u unajmljeni stan koji su delili ona i Fa. Jednom kada su se muškarci vratili sa Lao, par je navodno opljačkao žrtve pre nego što su ih ubijali.

Fa je uhvaćen dok je u julu 1999. godine u gradu Hefei pokušavao da iznudi 10 000 juana od porodice njegove poslednje žrtve. Upucan je u nogu dok je pokušavao da odnese novac u kući žrtve. Fa je pogubljen u decembru iste godine.

Međutim, boravište Lao bila je misterija duga više od dve decenije do ovog meseca. Policajci u gradu Ksiamen na jugoistoku Kine pronašli su ženu nalik Lao nakon što su analizirali relevantne informacije korišćenjem tehnologije velikih podataka, navela je policija u saopštenju.

Tehnologija velikih podataka, koja je deo kineskog petogodišnjeg plana, podržana je nacionalnim sistemom za nadzor stotina miliona AI uličnih kamera.

foto: Police handout

Policija Ksiamen saopštila je da je osumnjičena viđena blizu tržnog centra u gradskom okrugu Mingsi prošle srede. Policajci su odmah oformili tim i uspešno je pronašli sledećeg dana. Osumnjičena je u početku negirala da je Lao Rongži. Tvrdila je da se zvala Hong i da je iz grada Nanjing.

Policija je potom obavila DNK test i potvrdila da je žena zaista kriminalka koju su tražili 20 godina.

Zvaničnici su rekli da je Lao tokom godina živela pod lažnim identitetima u mnogim različitim gradovima, zarađujući za život radeći u pabovima, klubovima i radeći neobične poslove.

Nakon preseljenja u Ksiamen, ona počinje da prodaje satove u tržnom centru.

BONUS VIDEO:

(Esprerso.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.