ZBOG KORONE LEKARI SU MU AMPUTIRALI PRSTE: Ovo može svakom da se desi, dobro pazite!
Greg Garfild, Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/CBS LOS ANGELES

OPASNO

ZBOG KORONE LEKARI SU MU AMPUTIRALI PRSTE: Ovo može svakom da se desi, dobro pazite!

On je, kako je sam ispričao, imao razne komplikacije izazvane korona virusom, uključujući sepsu, otkazivanje bubrega, jetre, emboliju pluća...

Objavljeno:

Greg Garfild je u kalifornijskoj bolnici proveo 64 dana, nakon što se korona virusom zarazio na skijanju u Italiji, u februaru. Simptomi su mu se brzo pogoršavali, i oko mesec dana je proveo na respiratoru, a doktori su mu davali jedan odsto šanse da preživi!

On je, kako je sam ispričao, imao razne komplikacije izazvane korona virusom, uključujući sepsu, otkazivanje bubrega, jetre, emboliju pluća... Svi prsti na desnoj šaci i većina na levoj, morali su da budu amputirani.

"Moje ruke nikad neće bii iste. Više nemam prste. Ovo može i vama da se desi", rekao je on nakon što je u maju otpušten iz bolnice.

Dr Dejvid Kalber kaže da su prsti morali da budu amputirani jer je virus napao i krvotok.

"Kovid utiče i na kardiovaskularni sistem, tako da praktično utiče na protok krvi. Zato se kod nekih mladih ljudi javlja moždani udar, i zato im se često daju antikoagulanti", pojasnio je on.

Inače, stvaranje krvnih ugrušaka prepoznato je kao jedan od simptoma infekcije korona virusom, zbog čega dolazi do komplikacija u rukama, nogama, plućima, srcu, mozgu i koži pacijenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.