IMAMO 100.000 NOVIH SLUČAJEVA SVAKOG DANA! Oglasio se direktor SZO, njegova poruka nije ni malo naivna!
Tedros Adan Gebrejes, Foto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

EVO ŠTA JE SVE REKAO

IMAMO 100.000 NOVIH SLUČAJEVA SVAKOG DANA! Oglasio se direktor SZO, njegova poruka nije ni malo naivna!

On je poručio zemljama koje su obuzdale prenošenje virusa da moraju biti u pripravnosti zbog mogućnosti ponovnog porasta broja slučajeva

Objavljeno:

Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus rekao je danas da se u poslednje dve nedelje svakoga dana belezi više od 100.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa širom sveta, uglavnom u Americi i Južnoj Aziji.

On je poručio zemljama koje su obuzdale prenošenje virusa da moraju biti u pripravnosti zbog mogućnosti ponovnog porasta broja slučajeva.

Tedros je ukazao i novi niz slučajeva u Pekingu, koji je povezao više od 50 dana bez novih slučajeva kovid-19, i rekao da se poreklo nove serije slučajeva istražuje, prenosi AP.

Majkl Rajan, šef SZO za vanredne situacije, rekao je da je zdravstvena agencija UN ponudila dodatnu pomoć kineskim vlastima i da bi SZO mogao da pojača svoj tim u Kini narednih dana dok istraga napreduje.

Tedros je primetio da su bila potrebna dva meseca da se dostigne prvih 100.000 prijavljenih slučajeva, a sada to je dnevna norma. Skoro tri četvrtine novih slučajeva svakog dana dolazi iz 10 zemalja, uglavnom iz južne Azije i Amerike, rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.